MDF-ul, cel mai potrivit material pentru mobilierul din baie

Foarte multi oameni nu se gandesc la importanta pe care o are mobilierul de baie, motiv pentru care ei aleg sa cumpere cele mai ieftine si cel mai slab calitative piese de mobila pentru aceasta incapere a casei.

Desi nu are cel mai mic pret de pe piata, MDF-ul este, conform specialistilor, cel mai bun material pentru mobilierul din baie. Si sunt o multime de motive care sustin aceasta afirmatie.

Primul motiv ar fi rezistenta crescuta a MDF-ului. Fata de PAL sau fata de lemnul masiv, MDF-ul prezinta mult mai multa rezistenta la umiditate (apa si aburi) si la temperaturile ridicate. Totodata, este foarte rezistent la uzura. Tocmai de aceea, este cel mai potrivit material si pentru mobilierul de bucatarie.

Apoi, trebuie sa luam in calcul modul in care se prelucreaza MDF-ul. Acest tip de material se prelucreaza mai bine decat lemnul masiv sau decat PAL-ul, iar suprafata sa uniforma accepta vopsire sau acoperire cu folie PLV, melamina, lac sau furnir. De aceea, din MDF se pot construi o diversitate enorma de modele in fronturile de mobilier.

Aspectul este intotdeauna important! Un al avantaj enorm al MDF-ului este faptul ca marginile fronturilor se pot rotunji, astfel ca nu mai este necesara aplicarea unui cant. Mai mult, prin frezare, se pot realiza fel si fel de modele de fronturi si se pot executa usi decupate cu despartitor. Astfel, se pot obtine piese de mobilier cu un aspect mult mai compact si mai elegant, atat modern cat si clasic.

Cand cumperi mobilier pentru casa ta, cu siguranta iei in calcul si durata de viata a acestuia. Ei bine, mobilierul facut din MDF este mult mai durabil decat mobilierul construit din alte materiale, cum ar fi PAL-ul. In general, lemnul natural prezinta cea mai lunga durata de viata. Dar in baie, unde exista mai mereu umiditate si temperaturi ridicate, MDF-ul tinde sa dureze mai mult chiar si decat lemnul masiv.

MDF-ul iti permite sa alegi orice culoare. In cele din urma, trebuie sa mentionam si faptul ca MDF-ul iti permite sa iti dai frau imaginatiei si sa iti dezvolti toate ideile de mobilier atunci cand vine vorba de culori. Piesele de mobilier din MDF pot fi realizate in orice culoare!