Cum alegi corect jantele pentru masina ta?

janta tabla Opel

Jantele sunt un accesoriu foarte important pentru masina. Pe langa faptul ca reprezinta un excelent element estetic, acestea influenteaza calitatea si siguranta condusului. O geanta de buna calitate poate ajuta la obtinerea unor performante mai bune ( plecare rapida de pe loc si franare mai scurta ), poata mari durata de viata a franelor si sustine pozitia de condus a masinii. De asemenea, aceeasi janta de buna calitate reuseste sa scada consumul de carburant al automobilului. Este bine, asadar, sa acorzi atentie acestui accesoriu. Primul lucru pe care il cauti la o janta este sa se potriveasca masinii tale. Nu este suficient sa cauti jante tabla opel sau jante aluminiu Opel insa. Alegerea jantelor trebuie sa tina cont si de alte aspecte:

  • Dispunerea prezoanelor. Vei descoperi ca jantele pot avea o dispunere diferita a prezoanelor si ca nu toate se potrivesc cu masina ta. Din fericire, exista un indice de tipul ” 4/100″ care iti spune numarul de prezoane si diametrul cercului de dispunere a acestora.
  • Anotimp. Jantele pentru vara sunt diferite de cele pentru iarna. Vara poti miza pentru jante din aliaj, deoarece au o greutate scazuta, au un aspect placut si sunt foarte rezistente. De asemenea, te poti orienta spre jante cu diametru si latime mai mare care te ajuta sa demarezi mai bine si sa eficientizezi franarea. Iarna, in schimb, cele mai potrivite sunt jantele din otel ( tabla) deoarece necesita mai putina ingrijire si sunt mai ieftine.

Cel mai bine este sa ai doua seturi de jante si doua seturi de anvelope: pentru vara si pentru iarna. In felul acesta schimbarea va fi intotdeauna mai usoara, uzura anvelopelor va fi mai putin vizibila in timp iar eficienta automobilului va fi mai mare.
Daca vrei jante de buna calitate, cei de la Revizieshop iti ofera o varietate mare de jante de tabla sau de aluminiu, potrivite pentru o multime de modele de OPEL, dar si pentru alte branduri.