Ce trebuie sa ai in vedere daca vrei sa dezvolti corect o firma nou infiintata?

Statisticile arata ca mai mult de 50% dintre firme nu supravietuiesc primilor ani de existenta. Chiar daca ai o idee excelenta si crezi ca ti-ai facut calculele perfect, exista intotdeauna riscul sa apara ceva neprevazut in procesul de desfasurare al firmei. Singura varianta prin care poti sa elimini din riscuri este sa faci totul ca la carte.

Ce trebuie sa ai in vedere daca vrei sa dezvolti o firma nou infiintata?

  1. Trebuie sa ai toate autorizatiile si documentele impuse de legislatie. Legislatia este cel mai important instrument pe care il ai la indemana. Fii mereu la curent cu ceea ce se intampla in domeniu si asigura-te ca ai absolut toate actele disponibile;
  2. Trebuie sa ai un contabil bun. Orice firma are nevoie de un expert contabil care trebuie sa intocmeasca bilantul contabil la sfarsit de an si sa se asigure ca operatiunile financiare sunt bine realizate. Partea buna este ca nu trebuie sa angajezi un contabil full time, fiind suficienta o firma de contabilitate in care sa ai deplina incredere.
  3. Trebuie sa te asiguri ca depui toate declaratiile fiscale la timpul lor. In caz contrar, te poti trezi cu amenzi care ingreuneaza foarte mult misiunea de a transforma afacerea intr-un real succes;
  4. Trebuie sa alegi cu atentie colaboratorii. Este posibil ca ideea ta de business sa fie corecta si sa aiba sanse mari de succes. Este foarte important, insa, ca persoanele cu care colaborezi sa fie alese cu foarte mare atentie. Un furnizor care intarzie sau un client care nu plateste pot fi elementele perfecte pentru un esec.
  5. Nu iti supraevalua veniturile si nu subestima cheltuielile. Supraevaluarea veniturilor este o greseala de baza pe care o fac foarte multi antreprenori. Daca ajungi sa crezi ca vei castiga mai mult decat o faci, vei cheltui foarte mult si vei ajunge in incapacitate de plata. Pastreaza o doza mare de realism si fa economii, cel putin in primii ani de business.

De regula, primii ani ai unei afaceri sunt dificili si doar antreprenorii cu adevarat muncitori pot sa le faca fata. Daca respecti toate regulile insa, vei reusi sa te bucuri de un business eficient care te ajuta sa faci bani.