Mituri populare despre albirea dentara

Cand vine vorba de albirea dintilor, fiecare pacient are nevoi si obiectve diferite. S-ar putea sa cauti o abordare a decolorarii dentare cauzata de alimentatie sau poate ca iti doresti sa obtii acel zambet stralucitor de Hollywood.

Mai jos vei gasi cateva dintre cele mai des intalnite mituri despre albirea dentara.

​Mit 1: Poti albi coroanele, fatetele si plombele dentare.

Adevar: Din pacate, niciun material din cavitatea orala care nu este smalt natural nu poate fi albit si nu va raspunde la procesul de albire. Asta inseamna ca s-ar putea sa ajungi la o colorare neuniforma daca alegi sa iti albesti dintii cu cateva nuante.

​Mit 2: Clatirea gurii cu ulei te va ajuta sa indepartezi petele dentare.

Adevar: A-ti clati gura cu ulei comestibil, cum ar fi cel de floarea soarelui, de ulei de masline sau de cocos, timp de cateva minute, pentru a-ti albi dintii, pare o poveste de spus copiilor. Desi exista o multime de dovezi anecdotice care sugereaza ca functioneaza, expertii in stomatologie nu au gasit nicio dovada stiintifica in acest sens.

​Mit 3: Albirea dentara trebuie evitata daca ai dinti sensibili.

Adevar: Daca ai dinti sensibili, nu inseamna neaparat ca nu te poti supune unei proceduri de albire dentara profesionala. Exista optiuni ce ajuta la reducerea sensibilitatii in timpul tratamentului de albire dentara. Doar asigura-te ca mentionezi acest lucru inainte medicului stomatolog.

​Mit 4: Fructele acide albesc dintii.

Adevar: Desi populara, aceasta informatie nu este considerata a fi adevarata, deoarece nu exista dovezi stiintifice care sa sustina ca fructele acide pot indeparta petele dentare. Din contra, acidul din fructe poate face mai mult rau decat bine, daunand smaltului dentar. Asadar, ar fi mai bine sa eviti aceasta metoda.

​Mit 5: Albirea dintilor este daunatoare smaltului dentar.

Adevar: Asigura-te ca apelezi la un stomatolog calificat care utilizeaza un gel de albire de buna calitate. Albirea este un proces de deschidere a porilor de pe suprafata exterioara a dintilor pentru a permite agentului de curatare sa ajunga la petele interioare. Consultarea unui profesionist te va asigura ca lucrarea este facuta corect.

​Mit 6: Albirea dentara iti va asigura un zambet de Hollywood.

Adevar: Este important sa realizam ca rezultatele vor diferi de la o persoana la alta si ca unii dinti raspund mai bine decat altii la aceasta procedura. De asemenea, unii oameni au in mod natural dinti mai albi.

​Mit 7: Albirea dentara imi va indeparta toate petele de pe dinti.

Adevar: Desi ar fi grozav sa fie adevarat, in realitate, albirea dentara nu poate indeparta chiar toate petele de pe dinti si nu va garanta o uniformizare a culorii dentare. Acest lucru se datoreaza mai multor factori, inclusiv genetica, varsta si nivelul de colorare.

Pe masura ce inaintam in varsta, smaltul dentar se deterioreaza, iar dintii mai batrani pot capata un aspect galbui din cauza dentinei subiacente, ceea ce face ca albirea sa fie mai dificila.