Secretele unei vacante ieftine

Cu totii iubim sa calatorim. Din pacate, unele destinatii par de-a dreptul inaccesibile. Chiar si destinatiile din Romania pot fi foarte scumpe, ceea ce ii descurajeaza pe foarte multi oameni sa calatoreasca.

vacante ieftine

Din fericire, cei care calatoresc frecvent stiu ca se pot bucura de vacante ieftine oriunde in lume, respectand o serie de reguli foarte simple.

Care sunt secretele unei vacante ieftine?

  1. Achizitia vacantei din timp. Foarte multe agentii de turism au oferte early booking, care permit achizitia cu reduceri de pana la 40-50%. Daca planuiesti cu un an inainte care vor fi vacantele in care vei merge, poti economisi sume considerabile de bani;
  2. Alegerea destinatiei in functie de pretul zborului. Companiile aeriene au preturi care fluctueaza extrem de mult. Pentru aceeasi destinatie, pretul biletului poate fi de 50 de lei sau de 1500 de lei. Cauta cele mai mici preturi la biletele de avion si vei putea economisi extrem de multi bani.
  3. Calatoria cu un rucsac. Daca obisnuiesti sa calatoresti cu avionul, pretul bagajului poate fi mai mare decat pretul zborului in sine. Alege sa calatoresti cu un simplu rucsac si cu strictul esential. De cele mai multe ori, este mult mai rentabil sa iti cumperi un tricou nou de la destinatie decat sa alegi un bagaj mai mare, pentru a incapea toate hainele de care ai nevoie;
  4. Evitarea perioadelor extrem de turistice. Evita sa mergi la mare in august sau la munte in perioada Craciunului si Revelionului. Vacantele in iunie, noiembrie sau ianuarie pot fi la fel de frumoase, mult mai ieftine si mult mai putin aglomerate.
  5. Abonarea la newsletterele agentiilor turistice. Informatia este extrem de valoroasa. Agentiile de turism fac mereu oferte, fie early booking, fie oferte last minute, cu reduceri substantiale. Trebuie doar sa afli de ele.

Chiar si dupa ce ai ajuns la destinatie poti economisi foarte multi bani. Spre exemplu, poti manca in localuri in care exista meniul zilei sau poti vorbi cu localnici pentru a descoperi diverse oferte din zona.

Daca iti faci planurile corect, poti vedea intreaga lume fara a avea nevoie de bugete uriase. Trebuie doar sa ai curajul de a incepe.