Plimbare irlandeza la Dublin

Magia orasului Dublin poate fi observata la orice colt de strada: irlandezii dispun de farmecul lor propriu, hranit de istorie si de simplitate, fapt ce i-a determinat pe multi sa declare ca irlandezii se numara printre cel mai primitor popor din lume. Vrei sa afli mai multe despre aceasta capitala verde?

Dublin adaposteste cateva milioane de locuitori. Liffey traverseaza capitala irlandeza si o ”taie„ in doua. Numeroase sunt podurile care leaga cartierele muncitoresti din nord cu cele mai prospere districte din sud. Este usor sa descoperi esentialul in doar cateva zile.

The Spire si Posta Centrala din Dublin. Daca, de exemplu, treci prin apropiere de o lunga coloana metalica care se inalta la 123 de metri, te sfatuim sa te apropii pentru a admira de aproape aceasta opera. Denumita in mod oficial Monument of Light, acest monument inlocuieste Coloana Nelson distrusa in mare parte in 1966. The Spire este fara indoiala unul din cele mai emblematice monumente dar si cele mai surprinzatoare din Dublin.

Daca tot te afli in zona profita de acest fapt pentru a admira Posta Centrala din Dublin (General Post Office), cartierul general al luptatorilor din perioada in care se lupta pentru libertatea irlandeza, in 1916. In plus, turistii inca mai pot vedea cateva urme lasate de gloante pe cladiri. Colin Farrel, actorul irlandez a declarat ca aceasta cladire este pentru el una din cele mai frumoase din Dublin.

Trinity College si Long Room. Aceasta veche universitate este situata in inima orasului Dublin. Cei mai mari scriitori ai tarii – Jonathan Swift, Oscar Wilde si Samuel Beckett – au studiat aici. Campusul este fascinant seara in special cand majoritatea din studenti sunt acasa. In aceste momente ai impresia ca te afli intr-un roman Harry Potter. Viziteaza Long Room situata in cea mai veche parte a bibliotecii. Aici poti admira legendara carte The Book of Kells veche de 15 ani.