scoala nautica

Iagency

Prin ce „ape tulburi“ trebuie sa treci pentru a absolvi o scoala nautica?

scoala nautica

scoala nautica

Filmele cu mari exploratori si cu pirati au incantat multe generatii de copii si adolescenti si i-au facut sa viseze la calatorii pe ape. Astazi, cu ajutorul unor cursuri urmate la o scoala nautica, fanteziile din copilarie devin realitate in aproximativ doua luni. De atat ai nevoie pentru a te transforma in capitanul propriei barci cu motor!

Care sunt pasii pentru obtinerea permisului de barca?

Incepatorii pot sa participe la cursurile organizate de o scoala nautica pentru a obtine doua categorii de brevet: categoria D, pentru apele interioare, Dunare si Delta, si categoria C, pentru navigatia costiera pe mare, la o distanta de cel mult 6 mile marine fata de tarm.

Durata propriu-zisa a cursurilor este de numai 4 zile, dintre care 3 de teorie pe platforma Zoom, de la orele 17:00 la orele 21:00, si o zi de practica pe Lacul Snagov.

In afara de cursurile propriu-zise, este nevoie de parcurgerea mai multor etape, pentru a putea sa conduci, cu respectarea tuturor prevederilor legale, o barca cu motor. Este vorba despre urmatorii pasi:

• inscrierea la Scoala nautica SetSail;

• parcurgerea cursurilor teoretice;

• efectuarea practicii pe ambarcatiuni cu motor;

• sustinerea examenului practic de conducere a ambarcatiunii cu motor, realizata in cadrul practicii organizate de scoala nautica;

• obtinerea diplomelor de absolvire a cursului de conducator de ambarcatiune cu motor. Aceste documente sunt autorizate de Autoritatea Navala Romana;

• pregatirea materiei teoretice pe platforma Skipper.setsail.ro, prin intermediul parcurgerii unor chestionare cu intrebari concepute de Autoritatea Navala;

• sustinerea examenului teoretic pentru obtinerea carnetului de conducator la una dintre capitaniile Autoritatii Navale. In functie de regiunea din tara in care locuiesti, ai posibilitatea de a opta pentru cele din Constanta, Galati, Giurgiu, Dej sau din alte localitati;

• eliberarea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement.

Toate aceste demersuri, din momentul inscrierii pana la primirea documentului dorit, dureaza, in medie, doua luni de zile. Dupa aceea, vei deveni capitanul propriei barci si vei avea ocazia sa pornesti pe marile lumii, la fel ca Sindbad Marinarul, capitanul Jack Sparrow sau eroii din „Toate panzele sus!“.

Cum se desfasoara pregatirea teoretica si practica?

Sub indrumarea unor instructori experimentati, cursantii studiaza la scoala nautica materiile de examen, conform programei. In primul rand, e nevoie sa fie cunoscute Regulamentul de navigatie pe mari si oceane si Regulamentul de navigatie pe Dunare. Apoi sunt studiate discipline precum Manevra ambarcatiunii cu motor, Marinarie, Navigatie sau Prim ajutor. Cursantii au acces si la inregistrari video in care fiecare materie este tratata pe larg.

Cea mai interesanta parte a pregatirii este cea practica, efectuata sub indrumarea unor instructori profesionisti, pe barci moderne si performante. Cursantii au prilejul sa simta magia navigatiei inca de la primele manevre de intrare si iesire din port, urmate de o mini-expeditie. Odata ce au parte de aceasta experienta in timpul pregatirii pentru obtinerea permisului, isi vor dori cu siguranta sa o repete cat mai curand, pe cont propriu.

Vrei sa devii capitanul neinfricat al propriei barci? Urmeaza cursurile organizate de o scoala nautica si apele nu vor mai avea niciun fel de secrete!