Profesionistii folosesc unelte de calitate!

Atunci cand te consideri un adevarat maestru intr-o profesie vei dori sa detii si o gama vasta de unelte si aparaturi care iti vor facilita munca. Cei care lucreaz in special cu lemnul cunosc aceasta nevoie de a avea lame ascutite, aparaturi performante si masinarii care sa manipuleze taierea lemnului cu mare usurinta.

masina de ascutit panze este genul de aparat care nu poate sa lipseasca dintr-un depozit care se ocupa cu taierea lemnului. Aceasta masinarie ascute lamele fierastraelor circulare, astfel nu vor trebui inlocuite frecvent. Este o investitie care ajuta la economisit, dar si un aparat care asigura siguranta la locul de munca. Nimic nu este mai periculos atunci cand tai lemn decat o lama ruginita sau neascutita. Aceasta poate sa ricoseze din trunchiul de lemn, iar rezultatele pot fi dezastruoase. Din fericire, astazi exista o multime de echipamente pentru prelucrarea lemnului care ajuta la finisarea acestui timp de munca in timp rapid si fara ca operatorul sa se expuna riscurilor.

Daca nu aveti abilitati manuale bune cu otelul sau preferati sa nu folositi un dispozitiv de ascutit din otel, puteti utiliza o masina de ascutit.

Tipul de masini de ascutit ceramice si caracteristici:

Doua discuri ceramice va ascut cutitele atunci cand lama trece.

Au un unghi de ascutire prestabilit, nu exista nicio posibilitate de eroare in inclinarea taieturii.

Asezati lama cutitului cu capatul posterior vertical in fanta cu discurile.

Tineti ascutitorul cu cealalta mana.

Treceti lama pana la varf aplicand o presiune usoara.

Repetati operatia pana cand cutitul este ascutit.

Partea inferioara a dispozitivului de ascutit este realizata dintr-un material antiderapant pentru a preveni miscarea acestuia.

Potrivit si pentru stangaci.

Puteti gasi masini de ascutit cu diferite faze de ascutire, doua sau trei faze, care va permit sa efectuati pasii diferiti de la cel mai gros la cel mai fin, daca cutitul este deosebit de deteriorat, sau faza de mijloc sau doar faza fina daca cutitul are nevoie sa fie ascutit doar prin taierea uzurii.

Datorita unghiului prestabilit al discurilor de diamant si ceramica, lama este ascutita perfect.

Ascutirea este, prin urmare, foarte simpla chiar si pentru cei care nu sunt practici.

In prima faza (grosiera), discurile diamantate ascutesc cutitul bont.

Discurile ceramice din a doua faza (fine), pot fi utilizate pentru a restabili firul in mod regulat sau ca finisaj dupa prima faza.

Unele ascutitoare au o faza finala si mai fina, care va permite sa lustruiti firul si sa faceti taierea alunecoasa.

Aceste masinarii sunt o investitie foarte buna pe termen lung, deoarece asigura ascutirea lamelor de taiere pentru a obtine o precizie mai buna, iar lamele vor putea fi refolosite pe timp indelungat. Industria lemnului nu este pentru toata lumea, deoarece este nevoie de multa indemanare, rezistenta si atentie distribuita pentru a obtine un rezultat cat mai bun. Cu ajutor aparatelor si echipamentelor moderne se pot obtine rezultate excelente gata de pus pe raftul magazinelor de bricolaj. Masina de ascutit lame este doar unul din multele aparate care pot facilita aceasta industrie in a deveni mai autonoma si eficienta!