Sfaturi practice in alegerea unui avocat

avocat penal

Alegerea unui avocat trebuie facuta tinand cont de mai multi factori importanti. De multe ori se intampla ca alegerea unui avocat sa nu fie o misiune deloc usoara pentru multi, de aceea devine important sa tineti cont de cateva lucruri atunci cand va decideti cu privire la apelarea la un anumit avocat.

La ce sa fiti atenti?

Avocatii sunt foarte diferiti, atat ca pregatire, dar si ca experienta, de aceea alegerea lor trebuie sa tina cont de cateva lucruri. De exemplu, daca ceea ce va intereseaza pe voi este un avocat penal, atunci optati mereu pentru un avocat profesionist, dar si o mai buna experienta in rezolvarea acestor cazuri.

Un alt lucru pe care il puteti face inainte de a va decide cu privire la alegerea serviciilor unui avocat este sa verificati daca avocatul respectiv apare in tabloul baroului din care face parte. Acest lucru poate fi facut foarte usor, accesand Tabloul avocatilor.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont in alegerea avocatului este ca acesta nu este obligat sa va preia cazul. Avocatul are libertatea de a-si alege clientii in functie de convingerile, dar si de principiile sale. In acelasi timp, avocatul poate sa refuze cazul daca este de parere ca nu se poate ocupa de acesta. Ideea este ca de exemplu, atunci cand aveti de-a face cu un divort, este bine sa va orientati catre un avocat divort Bucuresti pentru ca acesta va fi mult mai dispus sa se ocupe de un caz de divort, avand in vedere specializarea sa.

Relatia trebuie sa se bazeze pe incredere!

Relatia dintre client si avocat trebuie sa fie o relatie bazata pe incredere, in special pentru ca avocatul trebuie sa cunoasca foarte bine cazul cu care are de-a face. Stiind foarte bine toate detaliile cazului, el va putea lua cele mai bune decizii, astfel incat sa rezolve cazul respectiv. Un astfel de avocat va va indruma si va va da toate detaliile cu privire la cazul vostru, astfel incat sa fiti siguri ca acesta va avea sanse mari de izbanda.

Un avocat specializat pe ceea ce aveti voi nevoie este mereu alegerea cea mai buna pe care o puteti face, de aceea un avocat civil Bucuresti poate fi solutia cea mai buna in unele situatii, in timp ce un avocat specializat pe alte lucruri nu va fi alegerea cea mai buna, de aceea trebuie sa alegeti cu atentie avocatul potrivit.