Aiosif

Sfaturi practice pentru a-ti pregati cat mai bine bagajul

Etapa pregatirii bagajului ti se pare a fi cea mai urata si o adevarata bataie de cap atunci cand pleci in vacanta? Iata cateva sfaturi practice pentru ca lucrurile sa se schimbe.

valiza

Ce haine trebuie sa duci cu tine? Cum sa le aranjezi cat mai bine? Ce valiza sa alegi? Iti raspundem la intrebari in acest articol.

Fa o lista. Din vremuri stravechi este cea mai eficienta metoda care exista. Nu vei mai uita astfel absolut nimic. Ideal ar fi sa incepi sa scrii tot ceea ce iti trece prin cap de fiecare data cand te gandesti la vacanta. Fa o lista tinand cont de durata vacantei, de timpul anuntat si de activittatile le care vrei sa iei parte.

Trebuie sa iti cumperi o crema cu protectie solara, sa iei carti cu tine, sa iti cureti o rochie… noteaza toate aceste lucruri pe care vrei sa le rezolvi inainte de a pleca.

Opteaza pentru o valiza potrivita. Daca trebuie sa te deplasezi mai mult, cea cu roti este cu mult mai practica. Si daca nu poti cara cu tine decat o singura geanta in bagajul de mana cel mai bine ar fi sa alegi una de panza, mult mai lejera si mai practica.

Nu lasa totul pe ultima suta de metri. Nu iti fa bagajul cu o zi inainte de plecare sau chiar in aceeasi zi. Trebuie sa il  faci destul de repede pentru a avea suficient timp sa il studiezi si sa te gandesti la lucrurile importante pe care ai uitat sa le adaugi. Sau poate vei reusi sa triezi si lucrurile inutile pe acre vrei sa le cari cu tine.

De la cel mai greu la cel mai lejer. Cele mai grele obiecte ar trebui sa fie asezate pe fundul bagajului. Pantofii trebuie sa fie de exemplu asezati primii deoarece pot sifona hainele. Dar hainele cele mai grele sau mai groase ar trebui sa se afle pe tine pentru a-ti fi mai usor. Triaza hainele iar dupa ce ai pus pantofii adauga pantalonii si hainele care se sifoneaza mai usor. Pune apoi peste pijamaua si produsele de ingrijire. Lenjeria o poti pune in colturile valizei. Daca vei rula hainele vor incapea mai usor in bagaj.

Evita orice tip de riscuri. Pentru a evita tot felul de accidente mai bine ai pune separat produsele de ingrijire. Cremele si flacoanele de tot felul se pot pune in pungi de plastic.

Tu cum iti pregatesti bagajul?