Alimentele care iti pot provoca o stare proasta de dispozitie

Trebuie sa zambesti dar nu prea ai o stare buna de dispozitie? Te simti putin cu moralul la pamant si asta dureaza deja de ceva vreme? Te intrebi de unde vine aceasta stare si lipsa de dezinteres dar si de entuziasm brusca legata de tot ceea ce te inconjoara? Nu cauta prea departe. Raspunsul este in ceea ce consumi. In mod interesant exista unele alimente care iti pot provoca o stare proasta de dispozitie.

alimente

Hamburgerul. Regele fast food-ului este cam pe primul loc daca vorbim despre o stare proasta de dispozitie. Paine, legume, carne dar si multe grasimi trans care pe langa faptul ca maresc riscul aparitiei unor boli cardiovasculare pot defavoriza productia de serotonina. Emotiile sunt imediat afectate negativ.

Prajelile. Din cauza modului de preparare isi pierd toate virtutile si nu se mai produc aminoacizii care favorizeaza producerea hormonilor starii de bine. Este normal deci ca dupa o masa care contine prea multe prajeli sa nu te simti prea bine dispus.

Maioneza. Maioneza industriala nu are nimic bun. Pe langa faptul ca are o multime de materii grase fara un real interes pentru sanatate, este plina de aditivi. Daca nu este preparata cu cele mai bune ingrediente, precum uleiul de masline, va distruge doar virtutile unei salate de exemplu. Te va balona si te vei simti umflat si prost dispus din cauza problemelor legate de tranzit.

Alimentele pané. Sunt delicioase dar nu te satura si vrei sa mananci tot mai mult. Un lucru care te face sa iti iesi din pepeni si sa ai o stare de iritare profunda. Sunt si alimente care te pot face sa devii dependent si sunt inamicii numarul 1 ai sanatatii cardiace. Exlicatia este urmatoarea – aciii grasi trans pot sa provoace o depresie

Faina si zaharul rafinat. O alimentatie bogta in zaharuri si faina rafinata poate sa agreseze metabolismul. Si acestea pot sa afecteze si starea de dispozitie. Copiii care mananca multe dulciuri si bomboane se pare ca sunt cei mai agresivi la scoala. O alimentatie nociva deci care ar trebui sa fie inlocuita cu una mai echilibrata.