admin

Sfaturi utile la amenajarea unei gradini

platforma_width_01

Amenajarea unei gradini este o adevarata provocare pentru cei care locuiesc la casa. Evident, toata lumea isi doreste o gradina ce ofera confort total si imagini impresionante, insa de multe ori nu iese chiar asa. Iata, asadar, cateva sfaturi utile pentru amenajarea gradinii:

Informeaza-te inainte de a incepe si fa-ti un plan!

Inainte de a incepe sa cumperi gard viu, pomi fructiferi, pavaje si gazon, este bine sa ai pe hartie ce ti-ai dori de la gradina. Pune pe hartie fiecare detaliu si vezi daca te incadrezi in pret sau in spatiu. Daca ai totul pus la punct, poti incepe sa cauti ceea ce ai de cumparat. Gaseste un magazin online pentru a descoperi un pret gard viu si pomi fructiferi,  pret care iti poate oferi informatii utile despre bugetul pe care urmeaza sa il cheltuiesti.

Apeleaz ala un profesionist!

Nu este un moment mai bun sa apelezi la un designer decat momentul in care iti construiesti o gradina. Cu siguranta, rezultatele vor fi mult mai bune, chiar daca si costurile vor fi mai mari.

Asigura-te ca nu aglomerezi prea tare gradina!

O gradina este un spatiiu de relaxare, care trebuie sa ofere libertate. Daca este mult prea aglomerata, risti sa nu te bucuri din plin de relaxarea pe care o ofera. Asigura-te ca spatiul de miscare este generos, ca pomii fructiferi sau plantele nu sunt foarte aproape unele de altele si ca te poti misca in voie ori de cate ori ai nevoie.

Ai rabdare!

Cu siguranta te gandesti inca de la inceput la rezultatul final pe care il ofera gradina ta. Din pacate, peana sa ajunga extrem de bogata din punct de vedere al vegetatiei si sa iti indeplineasca toate asteptarile, gradina are nevoie de timp. Astfel, trebuie sa ai rabdare cu ea, luni sau chiar ani. Rezultatul, insa, te poate uimi, daca ai facut totul ca la carte.

Nu neglija pavajele si mobilierul de gradina

Partea verde trebuie sa fie insotita de mobilier de gradina si de pavaje. O masa cu niste scaune, un leagan si niste pietre bine alese, pot sa asigure imaginea unei gradini cu adevarat perfecte.