Shakespeare

admin

Shakespeare – istorie si fapte

shakespeare Pentru cei care nu stiu, astazi numai ce s-au implinit 450 de ani de la nasterea lui Shakespeare si 396 de ani de la moarte. Da! S-a nascut si a murit in aceeasi zi, sau cel putin asa a ramas in istorie, deoarece datele nu sunt 100% sigure. Fara doar si poate, Shakespeare merita sa faca parte din cele 365 de oameni care merita amintiti, deoarece a reusit sa schimbe cursul istoriei cu scrierile sale si a reusit, iata, sa se faca auzit chiar si la 450 de ani de la nastere.

Viata lui Shakespeare

Scriitorul s-a nascut si a fost crescut in Stratfort, in Anglia, insa mai tarziu a ajuns in Londra pentru a munci. A avut 3 copii si o sotie, Anne Hathaway. Pana la sfarsitul  vietii, a reusit sa devina un gentelman foarte bogat si s-a retras in Stratford, unde a si murit.  Shakespeare a fost ingropat in in biserica Sfanta Treime din Stratford iar mormantul sau are inscriptionat un blestem pe el.

Cariera lui Shakespeare

In ceea ce priveste cariera, Shakespear a reusit sa scrie 38 de piese, care au devenit foarte cunoscute la nivel mondial. El a abordat 3 mari genuri de piese: tragedii, comedii si istorice. Cele mai frumoase si cunoscute piese sunt fara doar si poate Hamlet, care se spune ca este si cea mai buna si Romeo si Julieta, care este cea mai cunoscuta la nivel mondial.

Pe langa cele 38 de piese, a scris si 157 de sonete. Intentia sa a fost aceea de a nu le publica, insa si sonetele au devenit destul de faimoase la nivel mondial. Soneta 18 este cea mai cunoscuta.

Fapte interesante despre Shakespeare

Evident, sunt cateva lucruri foarte interesante despre marele scriitor. Unul dintre aceste lucruri, a starnit numeroase controverse de-a lungul timpului si a fost, evident, religios. Se pare ca Shakespeare a fost catolic, lucru neapreciat in acele vremuri de multa lume.

Piesa Hamlet este despre fiul lui Shakespeare, William, care a murit la o varsta foarte frageda. Piesa a aparut la 4 ani dupa moartea lui William si are la baza durerea tatalui. Poate din acest motiv a si fost extrem de buna.

Multe dintre piesele scrise de Shakespeare nu sunt originale, ci doar preluate si adaptate din istorie.

Daca mai stii si altceva despre aceasta personalitate, te asteptam cu comentarii :).