admin

Terapia “Vampir” MyCells, pentru Reintinerirea Pielii si Regenerarea Parului

Clinica de estetica medicala SlimArt a introdus tratamentul cu plasma autologa bogata in plachete (Platelet Rich Plasma), cunoscut sub denumirea de “Terapia Vampir” sau “Dracula”, cel mai modern tratament pentru regenerarea si reintinerirea pielii prin mecanisme proprii.

terapia vampir Ridurile nedorite, aspectul tern al tenului din cauza circulatiei sangvine deficitare, textura pielii mai putin neteda si conturul fetei “cazut” din cauza scaderii productiei de colagen si a fermitatii muschilor, dar si cearcanele si cicatricile post-acneice pot fi corectate cu ajutorul „Terapiei Vampir”. De asemenea, tratamentul MyCells stopeaza alopecia si stimulareaza regenerarea parului!

„Terapia Vampir” se adreseaza pacientilor care isi doresc ameliorarea conditiei pielii, dar nu vor sa apeleze la injectarea cu o substanta chimica sau artificiala, folosind propriile resurse de regenerare ale pielii, fara risc de alergii.

Beneficiile tratamentului MyCells

 Stimuleaza fibroblastii dermici din matricea extracelulara pentru productia de colagen nou (neocolageneza);

Accelereaza procesul natural de vindecare a pielii, prin stimularea mecanismelor naturale ale pielii – epitalizarea (repararea si regenerarea pielii pentru vindecarea ranilor).

-Accelerarea procesului de refacere a pielii si dupa un peeling laser sau chimic;

Stimuleaza neovascularizarea – dezvoltarea de noi vase de sange.

Stimuleaza celulele stem pentru regenerarea si reconstructia tesutului, refacerea ADN-ul celular;

Rejuveneaza si revitalizeaza pielea, cu rezultate durabile (pana la 2 ani, spre deosebire de alte substante injectabile);

Atenueaza ridurile (de expresie si santurile nazo-labiale), stimuleaza fermitatea si elasticitatea pielii, atenueaza cearcanele (sigur de folosit in zona cearcanelor) si cicatricile post-acneice;

Hidrateaza pielea in profunzime, uniformizeaza tonalitatea pielii, redensifica pielea;

Nu exista reactii adverse (nu exista riscul de contaminare, nu este respins de organism, este nontoxic, folosind propriul sange al pacientului), componentele plasmei fiind 100% biocompatibile.

– Ideal pentru reintinerirea pielii fetei, gatului, decolteului si a mainilor.

Cum decurge procedura MyCells?

 Inainte de inceperea tratamentului, se aplica o crema anestezica pentru minimizarea durerii. Disconfortul este redus si datorita injectarii rapide (3-5 minute), cu un ac foarte fin.

Medicul estetician recolteaza un tub de aproximativ 10 mililitri de sange, ce va fi centrifugat pentru a separa plasma saraca de plasma bogata in nutrienti, pentru a fi injectata la nivelul fetei, gatului, decolteului si al mainilor. Injectarea cu PRP trebuie sa dureze doar 3-5 minute, pentru a evita coagularea plasmei! Injectarea se efectueaza superficial, pentru a evita hematoamele.

Dupa finalizarea tratamentului, se aplica o crema emolienta amestecata cu plasma proprie si se maseaza zona injectata, pentru calmarea pielii. Majoritatea pacientilor se simt confortabil sa isi reia activitatile normale imediat sau dupa cateva ore de la tratament.

 Rezultatele se instaleaza dupa aproximativ 15 zile de la efectuarea tratamentului. In mod general, sunt recomandate 2-3 sedinte de tratament, avand rezultate durabile de pana la 2 ani.

Ce contine plasma?

Plasma contine plachete, celule stem, enzime, nutrienti, anticorpi, hormoni, glucoza, proteine, lipide si albumina (antioxidant puternic). PRP – plasma bogata in plachete concentreaza 7 proteine fundamentale, factori de crestere, secretati activ de plachete pentru a initia procesul de vindecare a ranilor. De asemenea, PRP contine 3 proteine: fibrina, fibronectina si victronectina, ce au un rol important in procesul de regenerare a tesuturilor deteriorate.

Avantajele tehnologiei MyCells

Ceea ce diferentiaza tehnologia MyCells fata de alte tehnologii similare este cantitatea superioara de plachete obtinuta si separarea completa a plasmei de celulele rosii din sange, datorita filtrului special (patent MyCells), astfel se obtine un volum mai mare de nutrienti ce determina reintinerirea si regenerarea pielii, cu rezultate mai rapide si vizibile pe termen lung (pana la 2 ani), potrivit concluziilor cercetarilor stiintifice.

Vedete internationale care folosesc “Terapia Vampir”

„Terapia Vampir” este preferata de catre vedete internationale in voga precum Angelina Jolie, Kim Kardashian, Danii Minogue, pentru intretinerea tineretii si stralucirea tenului, dar si de catre superstaruri NBA, cu scopul de a accelera vindecarea dupa accidentele suferite.

II. Terapia Vampir pentru stoparea caderii parului si stimularea cresterii parului

 Tratamentul poate constitui o alternativa pentru transplantul de par, rezultatele fiind mai naturale si neexistand riscul de reactii adverse (nu poti fi alergic la propriul sange), dar poate fi in acelasi timp si un tratement complementar pentru interventia de transplant de par, pentru maximizarea rezultatelor.

Tratamentul cu plasma bogata in plachete stopeaza caderea parului si stimuleaza cresterea parului, prin imbunatatirea vascularizarii foliculilor pilosi, stimularea productiei de celule noi sanatoase, cresterea stadiului anagen (de crestere activa a parului) si incetinirea degradarii celulare.

Prin injectarea plasmei in stratul dermic, sunt activati factorii de crestere, cei mai importanti factori de crestere fiind:

1. factori de crestere derivati din plachete (PDGF);

2. factori de crestere ai endoteliului vascular (VEGF);

3. factori de crestere epidermica (EGF);

4. factori de crestere de tip insulinic (IGF-1)

5. factori de crestere ai fibroblastilor dermici (FGF);

6. factori de crestere ai nervilor (NGF).

PDGF stimuleaza cresterea tesutului conjunctiv dermic. VEGF actioneaza asupra celulelor endoteliale ale vaselor sangvine si creste permeabilitatea vasculara. Foliculul de par este o structura avasculara, prin urmare, cresterea depinde de vasele si capilarele ce formeaza plexus-ul vascular. VEGF este un mediator semnificativ pentru stimularea cresterii parului si a marimii foliculilor pilosi, prin ameliorarea vascularizarii foliculilor pilosi.

EFF stimuleaza mitoza celulelor epiteliale si fibroblastii dermici si creste stadiul anagen. EGF inhiba intrarea in stadiul catagen, dezvoltand stadiul anagen, de crestere activa a parului. IGF-1 este un mesager puternic la nivel celular, impiedicand degradarea celulara. FGF stimuleaza proliferarea keratinocitelor si a celulelor endoteliale, prezente in stadiul anagen. NGF stimuleaza puternic cresterea parului si previne degradarea celulara.

Parul creste in mai multe cicluri: stadiul anagen – de crestere activa a parului, catagen – de tranzitie si telogen – de regresie, prin urmare sunt necesare o serie de aproximativ 6 sedinte de tratament pentru stimularea foliculilor pilosi in intregime; imbunatatiri semnificative apar in aproximativ 3-6 luni.

 

Clinica de estetica medicala SlimArt

SlimArt Floreasca: 0732.99.00.52 / 0732.99.00.53

SlimArt Lahovari: 0732.99.00.50/ 0732.99.00.51

www.slimart.ro