admin

Tipuri de transport si domenii de aplicare

RW22056Cu totii stim cum putem sa calatorim noi, oamenii, atat in tara cat si in exteriorul acesteia. Transportul aerian, transportul terestru sau transportul maritim sunt facute special pentru a ne satisface nevoile de a ajunge dintr-o parte in alta a lumii. De multe ori insa, mai ales in ultima vreme, cand nevoile industriale sunt din ce in ce mai mari iar tehnologia este in ce in ce mai dezvoltata, avem nevoie de transport pentru o varietate foarte mare de marfuri.

Exista servicii de transport tractoare  sau de transport a utilajelor  mari? Cat costa si cum se face un transport marfa international? Cu siguranta, sunt intrebari pe care multi dintre noi si le pun.

Transportul a ajuns sa fie atat de dezvoltat incat sa poata fi perceput ca o adevarata industrie. Doar mijloacele de transport au o uriasa diversitate, incepand cu semiremorcile cu fose si continuand cu numeroasele camioane, microbuse, trailere sau platforme. Practic, poti transporta absolut orice, din orice colt al lumii in altul, fara niciun fel de probleme. Evident, costul poate sa fie o problema, asadar, rectificam: poti transporta absolut orice atata vreme cat ai bugetul necesar.

Care sunt cele mai intalnite tipuri de transport ?

Vom analiza putin tipurile de transport la care putem apela in momentele in care vrem sa trimitem un produs dintr-o parte in alta a globului.

  •  Transportul rutier de marfa. Este cea mai intalnita varianta de transport, deoarece prezinta o flexibilitate mare pentru transportarea produselor de dimensiuni mici si medii. Acesta este facut cu tiruri, microbuze, masini frigorifice sau masini special construite pentru diverse variante de marfuri. Practic, de la transportul lemnului pana la transportul containerelor din metal, toate sunt facute prin aceasta metoda.
  • Transportul agabaritic. Este un transport special, cre necesita o multime de aprobari inainte de a fi efectuat. Acesta se face pentru a transporta elemente uriase, cum ar fi silozurile de cereale, generatoarele foarte puternice sau ambarcatiunile de dimensiuni foarte mari.
  • Transportul special. Acest tip de transport nu se refera neaparat la elemente mari, ci la elemente care necesita o grija speciala, cum ar fi materialele explozive.
  • Transportul de utilaje. Evident, utilajele trebuie sa fie si ele transportate, indiferent ca este vorba despre utilajele industriale sau despre cele necesare in agricultura. Exista o ramura foarte dezvoltata a transportului care se ocupa special de transportul acestor masini foarte mari.