Top 5 cele mai bune alimente pentru tiroida

Foarte multe persoane au auzit vorbindu-se despre tiroida si afectiunile legate de aceasta dar nu stiu despre ce este vorba si la ce serveste aceasta. In general, isi dau seama de valoarea sa atunci cand apare o problemea care ii afecteaza dezvoltarea.

iod

Tiroida este una din cele mai importante glande din corp si pentru sanatatea sa a carei functie este sa secrete hormoni si sa regleze metabolismul. Foarte multe persoane sufera din cauza unei probleme de la nivelul tiroidei fara sa isi dea seama insa. Iata care sunt alimentele care pot stimula tiroida.

Aceste alimente sunt cele care te vor ajuta sa previi problemele de la nivelul tiroidei mai ales cele cu hipotiroidismul, cea mai frecventa. Este esential sa adopti o alimentatie bogata in nutrienti pentru ca aceasta glanda sa functioneze asa cum trebuie.

Alimentele bogate in iod. O deficienta in iod poate sa duca la probleme legate de tioroida foarte greu de controlat. Daca vei consuma mai multe alimente care contin aceasta substanta vei reusi sa echilbrezi functia glandei tiroide deoarece iodul poate stimula productia de tiroxina. Consuma deci oua, dovlecel, seminte de susan, frcute de mare, migdale, ton, somon si ciuperci.

Alimentele bogate in fibre. Fibrele sunt esentiale pentru reglarea functiei metabolice si pentru a se evita luarea in greutate din cauza hipotiroidismului. Consuma deci ovaz, orez integral, mere, broccoli, avocado, linte, pere si fasole.

Carnea slaba. Carnea slaba este foarte buna in cadrul oricarui regim mai ales in cazul celor care sufera din cauza tiroidei. Consuma deci pui, carne de vita, de curcan, de iepure sau peste albastru.

Alimentele bogate in vitamine. Vitaminele sunt cele care pot imbunatati functia tiroidei mai ales vitaminele A, C, E, B2, B3 si B6. Consuma deci cat mai multe citrice, drojdie de bere, orez, cereale, seminte sau ciuperci.

Alimentele bogate in zinc. Nivelul de zinc este mereu afectat atunci cand suferi din cauza problemelor cu tiroida. Un nivel adaptat de zinc este cel care te va ajuta sa faci fata dificultatilor. Gasesti zinc in: germeni de grau, stridii, ghimbir, mazare sau fructe uscate.

Consuma deci cat mai mult aceste alimente pentru a influenta in mod pozitiv sanatatea tiroidei.