Aiosif

Top 6 alimente must have din bucataria japoneza

Japonezii au o sanatate de fier. Dovada- au un numar exceptional de persoane care au implinit 100 de ani. Secretul? Alimentatia lor. Iata deci care sunt alimentele must have din bucataria lor, de consumat mai des care au numeroase beneficii pentru sanatate si care ar trebui sa fie integrate la tine in meniu de indata.

Soia. Este o leguminoasa folosita foarte des in alimentatia japoneza. Cu ajutorul ei se prepara mai multe ingrediente cheie din bucataria traditionala japoneza. Este vorba despre tofu, faina de soia, laptele de soia, tonyu sau uleiul de soia.

Soia este foarte bogata in proteine si in acizi grasi omega 3 si 6 dar si izoflavonoizi care pot preveni osteoporoza si care diminueaza riscul de a suferi de anumite tipuri de cancer,

Tofu. Este un fel de aluat alb care se obtine cu ajutorul laptelui de soia. Este foarte bogat in proteine, magneziu si calciu si este un compus foarte important din bucataria traditionala japoneza. Se regaseste mai ales in supe sub forma de cuburi, dar si in salate.

Algele. Frunzele de alge se folosesc foarte des in bucataria japoneza. Contin foarte putine calorii si foarte multe proteine.

Poti alege mai multe variante:

  • nori, frunze de alge foarte fine care sunt uscate si se folosesc mai ales in maki sau temaki.
  • kombu, alge marine brune care se folosesc in anumite supe precum miso.
  • wakame, o alga verde care foloseste in salate si care este foarte bogata in vitamina B9.

Toate contin minerale foarte puternice precum iodul, magneziu, calciu, fier sau antioxidanti. Au si un nivel excelent de fibre.

Wasabi. Cea mai iute pasta verde este folosita pentru a pune in valoare delicioasele sushi, makis sau sashimis. Este preparata pe baza de plante bogate in vitamina C si este foarte eficient atunci cand vine vorba despre tratarea cariilor.

Ghimbirul. Este o radacina foarte iubita de catre japonezi. Are proprietati antiseptice si afrodiziace si este ideala atunci cand vine vorba despre a stimula apetitul si  a facilita digestia.

Miso. Este un veritabil must have din bucataria japoneza. Este faimosul aluat cubic pe care il puteti vedea plutind in supe. Se prepara cu soia, sare si seminte- orez, hrisca, mei sau secara.