Stiai ca PH-ul din sange ar trebui sa fie mentinut in echilibru pentru ca astfel sa nu se dezvolte unele boli grave? Chiar daca nu stii asta, majoritatea problemelor care afecteaza sanatatea sunt in raport cu excesul de aciditate care apare din cauza unei proaste alimentatii.
Si din pacate, in zilele noastre, piata este invadata de feluri de mancare sau de alimente care pot genera acid si care sunt pline de calorii.
Cerealele rafinate, alimentele transformate, carnea rosie sunt doar cateva din ingredientele cu efecte nocive. Daca mai adaugi si stresul si substantele toxice din organism, nu e de mirare ca din ce in ce mai multe organisme se imbolnavesc si se afla in dificultate.
Din fericire, datorita alimentelor care sunt bogate in antioxidanti sau in nutrienti esentiali poti regla nivelul de PH din sange pentru a evita efectele negative.
Care sunt cele mai bune alimente alcaline de integrat mai des in meniu?
Spanacul. Este unul din cele mai complete alimente din punct de vedere nutritional. Contine vitamine, minerale, proteine, dar si fibre care au multe virtuti pentru principalele functii ale corpului. La fel ca restul legumelor verzi, este foarte bogat in clorofila, o substanta alcalinizanta excelenta pentru sange.
Varza creata. Are o mare capacitate detox pentru corp si poate sa reduca colesterolul. In plus, contine un nivel destul de ridicat de antioxidanti care pot inhiba efectele nefaste ale celulelor cancerigene. Este cea mai buna idee pentru a echilibra alcalinitatea corpului.
Castravetele. Principalele beneficii ale castravetelui sunt atribuite apei pe care o contine, in procent de 95%. Este unul din cele mai alcaline alimente din natura dar si leguma cea mai slaba in calorii. Contine si un nivel important de antioxidanti.
Broccoli. Aceasta leguma ese o sursa importanta de clorofila, de antioxidanti si de fibre dietetice care pot diminua aciditatea din sange dar si excesul de toxine.
Avocado. Fructul avocado contine grasimi sanatoase cu proprietati care pot diminua aciditatea corpului si care te pot proteja in fata dezechilibrelor cauzate de procesele inflamatorii.
Lamaia. Lamaia nu este un fruct acid ci unul alcalin plin de vitamine, minerale, antioxidanti si fibre dietetice.