Top cele mai bune alimente satioase

Atunci cand vrei sa ai grija de silueta ta si sa nu consumi chiar orice atunci cand foamea isi face aparitia, cel mai bine ar fi sa apelezi la cele mai satioase si mai nutritive alimente.

alimentos-que-engordan-500x325-500x325

Deci atunci cand simti ca foamea te copleseste, cel mai bine ar fi sa apelezi la alimentele care pot umple stomacul dar care nu vin in plus cu grasimi sau cu zahar. Ai impresia ca acest lucru este imposibil? Ei bine, nu e chiar asa. Iata ce poti manca pentru o senzatie indelungata de satietate fara sa iti neglijezi insa alimentatia.

Tot ceea ce mancam ne influenteaza in foarte multe feluri. Fiecae masa vine cu o senzatie de satietate mai importanta sau mai putin importanta. Din acest motiv nu este totuna daca vom consuma o salata verde si rosii sau paste.

Iar pentru ca un aliment sa fie satios, acesta trebuie sa indeplineasca functiile urmatoare:

  • trebuie sa aiba un nivel ridicat de proteine.
  • trebuie sa vina cu doza potrivita de fibre.
  • trebuie sa contina multa apa.
  • trebuie sa contina putine calorii in comparatie cu greutatea sa.
  • trebuie sa fie de preferinta integral.

Cartofii. Chiar daca sunt destul de mult criticati, cartofii sunt o sursa importanta de vitamina C, de potasiu si de hidrati de carbon. Vin si cu un plus de fibre, de proteine si nu contin grasimi prea multe. Sunt deci mai mult decat satiosi.

Ovazul. Ovazul este un aliment satios, ideal de consumat la micul dejun. Aceasta cereala contine foarte multe fibre si proteine vegetale care au capacitatea de a umple stomacul timp de mai multe ore. Daca il amesteci cu iaurt sau cu lapte beneficiile vor fi si mai numeroase.

Merele. Sunt o sursa foarte importanta de fibre care pot « stinge » semnalul transmis de creier ca vrea sa manance mereu mai mult. Se pot consuma la micul dejun, la desert, pe post de gustare…

Ouale. Un alt aliment cu o reputatie cam proasta deoarece poate sa urce destul de tare nivelul de colesterol. Dar sunt foarte bogate in nutrienti, mai ales galbenusul lor.

Nucile. Nucile contin foarte multe grasimi sanatoase si hidrati de carbon care raman in stomac mai mult timp decat alte preparate.