Aiosif

Top 5 alimente care favorizeaza tranzitul

Ai probleme cu digestia? Suferi de balonari in mod regulat? Ai impresia ca stomacul devine din ce in ce mai fragil? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o digestie mai buna si sa iti regasesti energia cu ajutorul unor alimente care favorizeaza tranzitul.

tranzit

Prunele uscate, aliate de pret pentru  cei care sufera din cauza balonarii. Pruna uscata este vedeta printre alimentele care pot favoriza tranzitul. La fel ca si strugurii sau smochinele, acest fruct este foarte apreciat pentru fibrele sale indisolubile si proprietatile sale laxative. Pe langa faptul ca este un fruct foarte eficient pentru a alunga senzatia de foame, pruna uscata este cea care poate accelera tranzitul intestinal si respecta organismul in acelasi timp.

Pruna, pentru a stimula buna functionare a tranzitului. Pruna este un fruct recomandat de catre foarte multi nutritionisti. Indiferent de varietatea sa, este cea mai buna idee pentru a favoriza tranzitul. Este un laxativ excelent datorita fibrelor si antioxidantilor. Pruna mai contine si potasiu, un mineral foarte bun pentru a reduce presiunea arteriala.

Cafeaua, pentru un tranzit in top. Cafeaua este un excitant care are un rol laxativ foarte important. Daca suferi din cauza constipatiei, poti consuma o ceasca de cafea. Cafeaua are un impact direct asupra digestiei si poate favoriza tranzitul. Cafeaua este cea mai buna si atunci cand vrei sa slabesti, mai ales cea verde.

Fasolea uscata pentru a faoriza tranzitul. Atunci cand suferi din cauza unor probleme digestive, cel mai bine ar fi sa consumi un fel de mancare pe baza de fasole uscata. La fel ca si lintea, fasolea uscata poate sa favorizeze tranzitul. Leguminoasele in general, sunt cele mai bune pentru organism. Lintea verde, fasolea rosie, natul, sunt alimente care sunt foarte usor de consumat cu carne sau peste. in plus, sunt foarte bogate in fier si proteine.

Nu uita de apa. Organismul are nevoie de apa pentru a-si reinnoi celulele. Hidratandu-te in mod regulat, vei reusi sa favorizezi tranzitul. Apa plata bogata in magneziu este cea mai buna atunci cand suferi de o constipatie pasagera sau de dureri de stomac. Apa minerala carbogazoasa poate provoca balonari.