admin

Top5 Lucruri pe care Nu le Stiai despre Coreea de Nord

Desi in ultima vreme apar tot mai multe informatii despre razboinicii Coreeni de Nord si toata lumea ii recunoaste drept cei mai tristi oameni de pe planeta, exista nenumarate lucruri interesante pe care nu le stiai despre aceasta tara atat de diferita:


1) In Coreea de Nord MARIJUANA este legala si nici macar nu este considerata drog :). Este unul motivele pentru care multi oameni ar dori sa stea acolo. Majoritatea locuitorilor Coreei folosesc drogul regulat. Cu toate astea, consumul si traficul de alte droguri sunt pedepsite cu moartea.

 

2) In 2012, arheologii coreeni au sustinut ca au gasit ramasitele unui unicorn. Ei sustin ca in sapaturile arheologice ale unui vechi templu coreean, au gasit ramasitele unui unicorn. Asa o fi?

3) Din 2009, Coreenii nu mai sunt comunisti. Juche este ideologia care a inlocuit-o pe cea Marx-leninista si este o ideologie proprie cu reguli proprii.

4) In Coreea de Nord exista cel mai incapator stadion din lume (150 000 de locuri) . Desi este folosit si pentru activitati sportive, scopul lui principal este sa gazduiasca diverse manifestatii politice;

 

5)  Coreenii nu sunt in anul 2013, ei sunt in anul 102 🙂.  Calendarul Juche a fost introdus in 1997 si data de pornire a lui este 15 aprilie 1912, data nasterii lui Kim Il Sung's.

Pana la urma, Coreea de Nord este o tara cu activitati si cultura proprii si interesante. Cu toate astea, este bine sa o analizam de la distanta :).

Lasa-ti parerea!