Tot ceea ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Daca in trecut pierderea dintilor reprezenta o problema foarte mare, in conditiile in care solutiile pentru restaurarea danturii erau putine si nu tocmai eficiente, de cativa ani stomatologia a reusit sa dezvolte o multime de tehnici moderne si de variante de restaurare, printre care si implantul dentar. Avantajele unui implant dentar dentar sunt uriase, in conditiile in care acesta nu presupune coroane puse pe dinti sanatosi si reuseste sa fie la fel de rezistent ca un dinte normal. Desi aproape toate clinicile stomatologice ofera implanturi dentare, pacientii au, inca, o multime de intrebari. Vom incerca sa raspundem la intrebarile uzuale despre implanturi.

Ce este un implant dentar?

Este un inlocuitor pentru radacina dintilor lipsa. De regula, implantul este realizat din titan, insa in ultimii ani au aparut mai multe materiale interesante, cum ar fi zirconiul. Dupa plasare, implantul se integreaza in os si reuseste sa asigure o functionalitate normala a dintelui.

Cine poate sa apeleze la implant dentar?

Oricine are un dinte sau mai multi dinti lipsa poate sa apeleze la aceasta tehnologie de restaurare dentara. Totusi, exista anumite conditii care nu permit utilizarea implanturilor. Spre exemplu, pacientii care sufera de paradontoza sau cei care nu au o calitate foarte buna a osului vor avea nevoie de interventii suplimentare. Inainte de plasarea unui implant dentar se fac mai multe radiografii si analize de sange, in asa fel incat sa se asigure faptul ca interventia este una sigura pentru pacient.

In cat timp se pune un implant?

Operatia propriuzisa nu dureaza mai mult de o ora, insa procesul de implantare este ceva mai lung. Acesta implica si analizele preliminarii, precum si o perioada de asteptare de 3 pana la 6 luni, pana in momentul in care locul implantului este vindecat. Practic, in aproximativ 6 luni de la inceperea intregului proces, dintele lipsa poate sa fie inlocuit cu succes.

Este dureroasa interventia de implantare?

Una dintre principalele temeri ale oamenilor in ceea ce priveste interventiile stomatologice este legata de durere. Este o temere neintemeiata, in conditiile in care exista o multime de variante prin care zona in care se lucreaza sa fie anesteziata. IN timpul procedurii, asadar, nu exista niciun fel de durere. Este adevarat ca poate aparea un disconfort ulterior, care dureaza aproximativ 3 ore, insa nu este foarte mare.Cat rezista un implant dentar?

Cat rezista un implant dentar?

Daca este ingrijit corect, acesta poate sa reziste intreaga viata. O ingrijire corecta inseamna o igiena normala, cu periaj zilnic, de cel putin doua ori, cu folosirea atei dentare si a apei de gura si cu adoptarea unei alimentatii cat mai sanatoase.

In general, implanturile se integreaza foarte bine in organismul uman si nu exista riscuri in ceea ce le priveste.

Concluzionand, implanturile dentare sunt o solutie excelenta pentru cei care au pierdut dinti si isi doresc sa aiba un zambet perfect in continuare. Este adevarat ca sunt mai costisitoare decat alte proceduri medicale, insa pot rezista o viata intreaga si arata foarte bine.