AncaP

Unde calatorim in februarie?

Unde calatorim in februarie?

Ai in vedere planificarea unei vacante in luna februarie? Nu conteaza unde urmeaza sa o petreci, la capatul lumii sau undeva mai aproape, iata cateva din cele mai potrivite destinatii pentru luna februarie.

 

Ottawa, Canada. Ottawa reprezinta destinatia ideala pentru a profita de zapada. Mai precis de Balul Zapezii organizat in perioada 3-20 februarie 2017. Un eveniment ideal pentru intreaga familie plin de activitati interesante si de suprize. Scupluri imense de gheata sau in zapada, un teren destinat jocurilor de iarna imens, patinaj pe Canal Rideau (inscris in patrimoniul mondial Unesco) si numeroase spectacole ii asteapta pe turisti. Balul Zapezii se organizeaza inca din anul 1979.

Peru. Luna februarie este ultima luna calduroasa din an la Peru asta deoarece in aceasta zona anotimpurile sunt inversate. Momentul ideal de a scapa de gerul si frigul de la noi din tara si de a vizita aceasta tara care are atatea de oferit atat pasionatilor de surf care aleg de obicei drept destinatie Mancora cat si celor avizi de cultura si de situri arheologice precum Machu Picchu.

Noua-Zeelanda. Daca esti in cautarea unei destinatii relaxante in luna februarie Noua Zeelanda te va scufunda in inima verii intr-un mediu colorat, in constrast cu albul nostru din luna ianuarie si februarie. Turistii vor descoperi doua insule principale, insula Fumante si vulcanii sai magnifici si paduri subtropicale dar si insula Jade si crestele sale inzapezite. Este cam greu sa nu cazi sub farmecul tarii celor 60 de milioane de oi (de 15 ori mai multe decat locuitorii sai)

Norvegia. In luna februarie Norvegia este pur si simplu splendida. Pentru a admira superbele aurore boreale trebuie sa mergi spre nord, in spre latitudini mai inalte, in apropiere de pol. Unul din principalele locuri cautate de observatorii de aurore boreale este arhipelagul Svalbard.

Carnavalul din Quebec. Daca esti genul care nu fuge de iarna atunci Carnavalul din Quebec este ideal pentru tine. Fiecare va gasi aici ceva pe placul sau: fotbal in zapada, concurs de sculpturi in zapada, sanius si multe altele.