AncaP

Unde calatorim in septembrie?

Unde calatorim in septembrie?

Septembrie este luna in care incepe scoala, vara este pe sfarsite, putini sunt cei care pleaca in vacanta. Insa acest numar restrans de persoane care aleg sa plece in vacanta in septembrie au si motivele lor pentru a face acest lucru: in septembrie destinatiile turistice nu sunt atat de aglomerate si preturile sunt mai scazute. Iata care sunt cele mai potrivite destinatii pentru luna septembrie.

Queensland, Australia. Queensland reprezinta cea mai nord-estica regiune din Australia. O regiune care ii va impresiona cu siguranta pe turisti datorita intinderilor vaste de nisip rosu, a marii bariere de corali, a padurilor tropicale si insulelor paradisiace. Septembrie este cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta regiune deoarece reprezinta debutul primaverii si temperaturile sunt mai mult decat placute, nu depasesc 27 de grade.

Finlanda este o destinatie ideala de vizitat in orice anotimp insa luna septembrie marcheaza debutul primaverii scandinave. Denumirea oficiala a primaverii scandinave este Ruska. Padurile se transforma pentru a oferi un spectacol mirific de galben, portocaliu si ruginiu.

Arhipelagul Maltez. In Mediterana inca mai este vreme de plaja. Ce zici daca ai petrece un sejur in Malta, un sejur plasat sub semnul culturii, al naturii si relaxarii? Poti vizita Malta, insula principala a arhipelagului. Gozo este o insula mai linistita si mai rurala in timp ce Comino, ultima insula din arhipelag este aproape nelocuita. Malta reprezinta una din cele mai bune destinatii ale lunii septembrie pentru pasionatii de scufundari.

Bombay. In septembrie are loc la Bombay un festival in onoarea lui Ganesh Chaturthi. In timpul festivalului, statui ale zeului sunt plasate pe intreg teritoriul orasului. Prin urmare, in aceasta perioada, Bombay prinde culoare. Festivalul se incheie cu aruncarea statuii zeului in apa. Numeroase procesiuni sunt organizate in oras pentru a aduce zeul in ocean. Un festival fascinant de descoperit in timpul unui sejur la Bombay in septembrie.