AncaP

365

Alimentele de care trebuie sa te feresti in perioada verii

Alimentele de care trebuie sa te feresti in perioada verii, glucide, granita, lipide, masline, migdale, smoothie

Chipsuri de legume, sucuri smoothie sau granita… stiai ca nu este o idee foarte buna sa consumi foarte multe legume vara? Sau chiar si migdale si masline?

Stii care sunt alimentele verii care ar trebui sa fie consumate cu moderatie?

Chipsurile de legume. De cand le-ai descoperit esti foarte incantat de ele? Ai inlocuit cu succes cu ele cartofii prajiti si le lauzi tuturor prietenilor tai calitatile nutritionale? Realitatea este insa cu totul alta. Chipsurile de legume sunt o veritabila bomba de energie. Datorita faptului ca au fost dezhidratate, si-au pierdut nivelul de apa si au ramas cu un nivel foarte ridicat de glucide. Deci nu se compara deloc cu legumele pline de prospetime ale verii care se regasesc in aceasta perioada in piete.

Fructele. Fructele au fost si vor fi mereu cei mai buni aliati ai tai in perioada verii. Dar chiar daca fructele sunt surse de vitamine, de fibre si de minerale, acestea contin si glucide simple. Deci contin un procent de 15-25% de zaharuri simple direct asimilabile de catre corp. Cel mai bine ar fi deci sa privilegiezi fructele care contin un nivel de zahar mai scazut precum fructele rosii sau pepenele rosu. Bananele, strugurii si ciresele care contin un nivel destul de ridicat de zahar ar trebui in schimb sa fie consumate cu moderatie.

Sucurile granita. Toata lumea a incercat macar o data un serbet sau un suc granita ca o alternativa mai sanatoasa la inghetata. Dar in timp ce inghetata poate sa contina smantana, zahar si lapte, sucul granita contine o cantitate enorma de zahar. Cel mai bine ar fi sa mizezi pe un serbet care nu este dulce si care poate inlocui o portie de zahar.

Migdalele. Oleaginoasele sunt foarte benefice pentru organism. Dar nu ar trebui sa fie consumate in exces deoarece contin foarte multe calorii.

Sucurile smoothie. Daca vei prepara un smoothie nu doar cu fructe, ci si cu zahar, cu lapte sau chiar ciocolata trebuie sa ai grija ca celelalte mese sa fie mai echilibrate.

Migdalele. Sunt foarte sanatoase, da, dar sunt si foarte bogate in lipide.