3 motive să alegi cosmeticele BIO

cosmetice bio de la bioboom

Femeilor le-a plăcut mereu să aibă grijă de corpul și tenul lor. Chiar dacă noi credem că această preocupare vine mai mult din zilele noastre, adevărul este că încă din cele mai vechi timpuri femeile s-au îngrijit de modul în care arătau.

Însă, în acele vremuri când nu existau atât d emulte produse ca astăzi, cu ce se îngrijeau femeile și reușeau să-și păstreze frumusețea și corpul într-o armonie perfectă? Cu produse naturale, provenite direct de la plante, neprelucrate și fără substanțe chimice în ele.

Cercetările dezvăluie faptul că anumite ingrediente din produsele cosmetice și de îngrijire personală din ziua de azi pot fi legate de cancer și de boala Alzheimer, provocând revoltă în rândul multor profesioniști din comunitățile de sănătate și wellness. Din fericire, sunt disponibile alternative eficiente pentru aceste produse și aici vei găsi cosmetice 100% bio. De ce să optezi pentru ele? Iată câteva motive!

1. Sunt eco- friendly

Produsele tradiționale de frumusețe utilizează ingrediente pe bază de petrol și, de obicei, se bazează pe o serie de alte substanțe chimice pentru procesul lor de producție. Acești compuși sunt de obicei substanțe dure, cum ar fi petrolul, aluminiul și plumbul, care necesită miniere extinsă. O mare parte din acest lucru se face în unele dintre cele mai frumoase și sensibile zone ale lumii, cum ar fi pădurea tropicală din Amazon, iar mile de pământ sunt distruse în fiecare an.

De fapt, cele mai comune produse de îngrijire personală utilizează aluminiu. Nu numai că exploatarea aluminiului este responsabilă pentru distrugerea unor zone largi de păduri tropicale din America de Sud, dar cercetările l-au legat în mod clar de cancerul de sân și de boala Alzheimer.

2. Nu conțin substanțe chimice dure

Deși pot fi eficiente pentru îmbunătățirea aspectului, temporar, produsele chimice folosite în produsele de îngrijire pe care le cumpărăm zilnic sunt adesea foarte dure pe piele și pot provoca iritații sau reacții alergice la persoanele sensibile.

Mai important, multe dintre substanțele chimice folosite în produsele non-organice sunt chiar otrăvitoare sistemului endocrin. Parabenii și ftalații sunt două exemple comune de substanțe care sunt utilizate pe scară largă în produsele cosmetice. Ambii acești compuși au fost legați de cancer și de diabetul de tip II, iar Agenția pentru Protecția Mediului avertizează împotriva expunerii la acestea.

3. Parfum natural

Mulți oameni cumpără cu nasul atunci când vine vorba de produse de îngrijire personală, în mod similar cu modul în care majoritatea oamenilor “mănâncă cu ochii” înainte de a plasa, de fapt, orice alimente în gura lor. Cele două simțuri umane vor ajuta, de obicei, la determinarea valorii unui produs în mintea consumatorilor. Parfumurile în majoritatea produselor de frumusețe constau într-un amestec de substanțe chimice și aceste substanțe chimice pot fi inhalate pe tot parcursul zilei de către persoane care folosesc asemenea produse de frumusețe.

Aceste arome expun corpul la o serie de efecte toxice, iar unele cercetări le-au legat de cancer, tulburări ale sistemului nervos, alergii și defecte congenitale. Nu numai că oamenii inhalează aceste substanțe chimice în plămânii lor, ci își expun pielea lor acestor compuși toxici. Atunci când alegeți produse de frumusețe, asigurați-vă întotdeauna că mirosurile sunt derivate din 100% ingrediente naturale. Uleiurile esentiale sunt probabil unul dintre cele mai bune parfumuri naturale din lume si cele mai concentrate din punct de vedere al aromelor.

Este evident că frumusețea adevărată provine de la sănătatea stralucitoare, iar cosmeticele pur și simplu fiind adjuvante. Când vine vorba de mâncarea și machiajul dvs., alegeți întotdeauna produse organice.