Aiosif

5 seminte de adoptat pentru o alimentatie sanatoasa

In ciuda marimii lor mici, semintele au numeroase virtuti nutritionale. Lipide, proteine, fibre, vitamne, minerale si oligo-elemente…. nu ai de ce sa nu le consumi.

seminte

Nu uita ca nu marimea este cea care conteaza si ca acest lucru este perfect valabil si atunci cand vine vorba despre semintele uscate. Le poti consuma in mod direct sau le poti folosi in prepararea felurilor tale de mancare. In orice caz, sunt un veritabil cocktail nutritiv pentru corp. Contra imbatranirii pielii, contra menopauzei sau a diabetului… fiecare vine cu beneficiile sale.

Semintele de floarea-soarelui. Semintele de floarea soarelui sunt mult mai interesante decat uleiul de floarea -soarelui, mai ales pentru piele si par. Sunt pline de vitamina E, dar si de anti-oxidanti care previn distrugerea celulelor. Sunt foarte eficiente deci pentru sanatatea pielii si a parului. Sunt recomandate de asemenea si in sarcina, deoarece sunt bogate in vitamina B si folati.

Semintele de in. Sunt bogate in acizi grasi omega 3 si 6 si te pot ajuta sa scazi nivelul de colesterol. Sunt compuse si din fitoestrogeni de origine vegetala, perfecti pentru a lupta contra schimbarilor hormonale legate de menopauza. Pot preveni si unele tipuri de cancer.

Semintele de chia. Sunt si ele foarte bogate in omega 3, continand un procent foarte important din acesti acizi. Sunt indicate pentru a consolida sistemul cardio-vascular, dar acesta nu este singurul lor atu. Au o multime de calitati- calciu, magneziu, fier, fibre, pentru a trata diabetul, pentru a preveni colesterolul si pentru a scapa de asmenea de senzatia de foame.

Semintele de chimen-dulce. Sunt un veritabil antibiotic natural. Pot proteja foarte bine sistemul imunitar datorita proprietatilor diuretice, anti-bacteriene, stimulante… aceste diferite proprietati ajuta in lupta contra infectiilor respiratorii, racelii dar sireumatismelor.

Semintele de dovleac. Semintele de dovleac te pot ajuta sa lupti contra infectiilor urinare. Sunt bogate in fier, sunt cele care te pot proteja de tot felul de iritatii ale vezicii sau de infectii urinare si sunt foarte eficiente contra anemiei si a oboselii. Mai multe studii au demonstrat faptul ca pot ajuta la reinnoirea prostatei la barbati

Pe care o consumi?