Aiosif

Alimente pe care sa nu le arunci sub nicio forma

In fiecare zi, facand curatenie prin frigidere, aruncam kilograme de mancare la gunoi. Dar recicland unele produse alimentare nu vei mai face risipa. Vei fi uimit cand vei afla in cate feluri pot fi folosite alimentele pe care tu vrei sa le arunci. In plus, cu gesturi simple, vei reusi sa faci si unele economii.

alimente

Crusta de branza. Daca ai bucati mai vechi de branza sau cruste cu care nu mai stii ce sa faci, le poti folosi preparandu-le cu mixerul sau blenderul. Adauga ierburi proaspete si putin lapte proaspat si vei obtine un amestec foarte cremos. Poti folosi branza si in supe sau pentru un toast cu jambion delicios.

Bananele innegrite. Atunci cand incep sa se innegreasca, bananele pot fi curatate si puse in congelator. Mai tarziu se pot folosi in cele mai delicioase sucuri smoothie, o inghetata sau o prajitura.

Legumele innegrite. Daca legumele incep sa se invecheasca si sa isi piarda din prospetime, le poti curata de coaja si le poti pune apoi in congleator pentru a le pastra mai bine. Mai tarziu se vor putea folosi pentru cele mai delicioase tocanite sau supe.

Oasele de pui. Oasele de pui vor conferi un gust delicios unei tocanite. Sunt excelente si pentru a imbogati o supa simpla de legume si pentru a da mai multa savoare orezului sau pastelor fierte.

Painea mai veche. Atunci cand painea se invecheste si devine mai uscata, o poti taia in bucati foarte mici si sa faci crutoane din ea. Supele vor fi delicioase. Painea cu ou este si ea delicioasa mai ales daca o prepari cu scortisora, cu sau cu zahar.

Semintele de dovleac. Semintele de dovleac nu trebuie sa fie aruncate. Le poti praji in cuptor si le poti rontai apoi in fata televizorului. Alaturi de mirodenii sunt delicioase.

Sucul de pe castraveti. Sucul de pe  castaveti se poate folosi pentru tot felul de vinegrete si salate. Se poate folosi si pentru un martini sau pentru un bloody mary.

Restul de cafea. Poti folosi restul de cafea care a ramas in cafetiera pentru a pune in valoare gustul prajiturilor. Se pot folosi chiar si in souri sau in piureuri.