Cafea boabe – cele mai apreciate soiuri

cat-de-as-esti-in-cafea-10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-bautura-de-dimineata_size1O ceasca de cafea aburinda, care sa te puna pe picioare in fiecare dimineata, este o rutina pentru foarte multi dintre noi. Cafeaua este delicioasa, este sanatoasa si este un furnizor excelent de energie. Putini stiu insa faptul ca exista peste 6000 de specii de cafea. Nu am pus niciun 0 in plus. Cele 6000 de specii se gasesc in tari precum Etiopia, Brazilia, Guatemala, Yemen sau Kenya si au, in mod evident, proprietati diferite.

Toate cele 6000 de specii se impart in 25 de soiuri principale iar dintre cele 25 de soiuri, doua reusesc sa isi contureze un aspect comercial deosebit: Arabica si Canephora, pe care o descoperim si sub denumirea de Robusta.

Cafeaua Robusta. Este o cafea cu un continut de cafeina intre 1.7 si 3.5%, cu un continut de pana la 9% uleiuri aromatice si 5% zahar. Cafeaua Robusta este puternica si ieftina, ceea ce o face ideala pentru sortimentele italiene de espresso.

Cafeaua Arabica. Este o cafea aromata, cu concentratie mai mica de cafeina ( intre 0.8 si 1.5%) si cu un gust mai delicat. In boabele de Arabica se gasesc uleiuri aromatice in procent de 18% si zahar in procent de 8%.

Din aceste doua soiuri, poti descoperi mai multe tipuri de cafea, macinate si gandite de diversi producatori. Jezabel Cafe, spre exemplu, prezinta 4 varietati: Crema, Gusto, Suave sau Pasion.

Jezabel Cema. Este o cafea ideala pentru automatele de cafea si este macinata din boabe robusta. Este o cafea cremoasa, cu gus intens si cu arome placute de ciocolata neagra si cereale prajite.

Jezabel Gusto. Este o cafea ce combina boabele de Robusta cu cele de Arabica si ofera un gust echilibrat, dulce si rafinat.

Jezabel Suave. Este o alta combinatie de Arabica, in proportie de 75% si  de robusta in proportie de 25%. Cu arome de caramel si nuci prajite, aceasta cafea are o savoare aparte, care iti va ramane intiparita in minte.

Jezabel Pasion. Este o cafea Arabica, culeasa din America Centrala si de Sud, ce aduce arome foarte fine si gusturi fructate de struguri, capsuni uscate si anasao.

Cafeaua se poate transforma cu usurinta intr-o adevarata pasiune. Poti descoperi, la diversi producatori, gusturi care sa te cucereasca si poti transforma degustarea de cafea intr-o adevarata calatorie.