Cand este recomandata operatia de rinoplastie si ce trebuie sa stii despre ea?

In trecut, natura era singura care ne putea modela aspectul corpului. Cei care se nasteau cu nasul stramb, cu barbia mult prea proeminenta sau cu alte probleme estetice erau obligati sa traiasca intraga viata cu ale. Astazi, multumita unor clinici precum Medestet.ro, problemele estetice pot fi rezolvate cu usurinta. Operatiile de rinoplastie, de marire sau de micsorare a sanilor sau de eliminare a ridurilor profunde sunt din ce in ce mai comune si reusesc sa genereze extrem de multe beneficii.

Dintre toate aceste operatii, rinoplastia cunoaste cel mai mare succes, fiind o operatie care poate corecta nasul atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional.

Rinoplastia este o operatie catalogata ca avand un grad superior de complexitate care necesita expertiza medicala si specializări aparte!
Dr. Ciceo Mircea este unul din cei mai specializați medici din Romania in rinoplastie!

Care este scopul rinoplastiei?

\Scopul unei operatii la nivelul nasului poate sa difere de la persoana la persoana. In principiu, cei care apeleaza la o interventie chirurgicala de acest fel o fac pentru a se bucura de o fizionomie mai bine proportionata, pentru a avea un nas simetric, pentru a-si repara deviatiile nazale sau chiar pentru a elimina sforaitul.

Care sunt beneficiile rinoplastiei?

Beneficiile de care se bucura cei care aleg aceasta operatie sunt numeroase:

  • Pot respira mai bine, ceea ce contribuie foarte mult la starea de sanatate. Aerul ajunge mult mai usor in plamani, fiind corect filtrat si umidificat. In cazul persoanelor care sufera de deviatie de sept sau de alte probleme nazale, exista tendinta de respiratie pe cale orala, ceea ce trimite aerul in plamani fara a fi curatat.
  • Se bucura de o mai mare incredere in propria persoana. Cel mai adesea, rinoplastia reuseste sa corecteze problemele estetice de la nivelul fetei. Nasul este partea centrala a fetei si poate avea un impact dramatic asupra modului in care este perceputa fiecare persoana. Oamenii care au un nas stramb, mult prea mare sau cu elemente disproportionate, tind sa devina introvertiti si sa isi piarda increderea in ei. Rinoplastia contribuie la rezolvarea acestei probleme.

Exista si riscuri ale operatiei de rinoplastie?

Orice decizie importanta atrage cu sine o serie de riscuri. Fiind vorba despre o operatie invaziva, rinoplastia nu este lipsita de riscuri. Acestea pot fi minimizate, insa, daca se alege un doctor cu experienta si cu un portofoliu bogat in ceea ce priveste operatiile de acest fel. In general, riscurile sunt destul de mici : vindecarea greoaie, dificultati la respiratie imediat dupa operatie sau aparitia unor infectii. Daca operatia este efectuata corect insa, riscurile sunt cat se poate de acceptabile, mai ales ca operatia nu este una dureroasa.

Este important, insa, ca in momentul in care decizi o astfel de operatie sa stii exact la ce sa te astepti imediat dupa interventie si sa respecti cu strictete sfaturile medicului.

Daca ideea unei operatii de rinoplastie te incanta, cei de la Medestet din Cluj te asteapta cu doctori bine pregatiti, o experienta vasta si solutii foarte atractive din punct de vedere financiar. Iata cateva operatii reusite in aceasta clinica: