Cappadocia, un balet unic de baloane uriase

Cappadocia esteo regiune de basm din Turcia, cu o istorie si o frumusete fascinante. In urma cu cateva milioane de ani, eruptiile vulcanice rezultate din numeroasele proiectii de tuf (roci vulcanice) din regiune. Culori si compozitii variate, mai multe straturi s-au depus in zona. Vantul si ploile au maturat aceste depuneri lasand doar materiile solide. Decorul iti taie pur si simplu rasuflarea. Aceste formatiuni sunt unice in lume.

Cappadocia este o destinatie in care accesul este deosebit de facil odata ajuns in Turcia. Turistii pot sa ia un autobuz spre Cappadocia din Antalya sau din Kayseri. Autobuzul de lux este modalitatea preferata de calatorie a turistilor, confortabila si ieftina totodata.

O istorie fascinanta. Primele popoare. Regiunea era deja populata in anul 7500 i.Ch. insa popoarele care au ocupat-o s-au schimbat de-a lungul vremii. Unul din cele mai importante popoare sunt crestinii in masura in care Capadoccia a fost cucerita de Imperiul Bizantin in anul 1071. Numai putin de 3000 de biserici stau marturie acestui fapt. Insa, din cauza faptului ca numerosi crestini au fost persecutati si localnicii atacati, localnicii au ales sa se ascunda in stancile de tuf, si-au scobit ascunzisuri.

Hot Air Ballons of Cappadocia

O arhitectura subterana unica. Unul din cele mai cunoscute locuri din Cappadocia este parcul Goreme clasat in patrimoniul mondial Unesco. Muzeul in aer liber Goreme le ofera turistilor ocazia de a vizita 150 de biserici subterane. In apropiere se afla un alt muzeu in aer liber, Zelve. Este alcatuit din trei vai intesate cu biserici, apartamente sau manastiri vaste dar si cateva zone economice.

Tot in regiune turistii mai pot vizita orasele subterane Kaymakli si Derinkuyu, deschise publicului. In apropiere de Goreme se afla Valea Roz care si-a capatat numele de la formatiunile stancoase de culoarea roz din regiune. Este celebra pentru faptul ca este cea mai calda regiune din Cappadocia si adaposteste numeroase podgorii.

Dimineata, balonul umflat cu aer cald se ridica spre norii in nuante de violet. Panorama asupra regiunii este spectaculoasa. Baloanele colorate danseaza in fata soarelui care rasare lent.