Aiosif

Care sunt cele mai bogate alimente in fosfor?

Fosforul este al doilea mineral, cel mai abundent din corpul uman. Este deci esential sa fie consumat cat mai des. Chiar daca alimentele in marea lor majoritate contin fosfor, unele dintre ele sunt mai bogate decat celelalte. Iata deci care sunt cele mai bogate alimente in fosfor.

fosfor

Fosforul este esential pentru cea mai buna stare de sanatate. Fosforul este prezent in majoritatea alimentelor, de la produse lactate la oua, trecand prin carne sau peste. Trebuie sa stii insa ca un procent de 85% din nivelul de fosfor prezent in corprul uman se afla in dinti si oase. Este deci cel care contribuie la mineralizarea lor.

Fosforul joaca un rol extrem de importamt si atunci cand vine vorba despre regenerarea tesuturilor, despre functionarea sistemului nervos si fabricarea sursei de energie principale.

Chiar daca o supradoza este un lucru destul de rar si riscurile de intoxicare aproape inexistente, se recomanda sa nu se depaseasca o doza de 2, 5 grame pe zi.

O veste buna pentru cei care iubesc branza. Branza este o sursa excelenta de fosfor. Branza preparata cu lapte crud contine 1040 de mg de fosfor pentru 100 de grame. Poti sa consumi deci branza pentru a-ti face plinul de fosfor, dar cu moderatie, pentru ca branza este foarte bogata in lipide si cotine foarte multe calorii. Poti consuma si parmezan, foarte bogat si el in fosfor. Alaturi de paste, de pizza sau de gratinuri este cel mai delicios.

Graul este foarte bogat in fosfor. Mai ales germenii de grau care contin o multime de nutrienti. Foarte bogat in minerale si vitamine, se poate folosi in foarte multe retete. Se poate consuma in versiune dulce sau sarata si vine cu 1030 mg penru 10 grame.

O lingura sau doua de germeni de germeni de grau acopera foarte bine nevoile zilnice de fosfor.

Bea lapte. Nu este o intamplare ca li se spune copiilor sa bea lapte pentru a creste cat mai mari. Laptele trebuie safie consumat zilnic doarece este o sursa excelenta de fosfor.

Cacao. Iata o veste buna pentru multi dintre noi. este foarte bogata in fosfor. O poti consuma fie in prajituri, fie in lapte la micul dejun.