AncaP

Care sunt cele mai bune alimente pentru purificarea ficatului?

avocado, broccoli, Care sunt cele mai bune alimente pentru purificarea ficatului?, curcuma, fibre, sfecla, toxine, usturoi

Stresul, consumul de alimente procesate sau poluarea, sunt factori ce pot altera starea ficatului. Dar din fericire insa, exista unele alimente care pot purifica foarte usor si eficient ficatul, alimente ce se pot integra foarte usor in meniul zilnic. Care sunt acestea?

Usturoiul. Usturoiul este un aliment foarte bogat in sulf deci este te va ajuta sa eliberezi corpul de toxine. Se poate folosi in supe sau salate.

Avocado. Un fruct excelent pentru sanatate, avocado, este cel care te va ajuta sa reduci nivelul de colesterol si tensiunea in acelasi timp. Nivelul sau important de glutathion ii permite ficatului sa se elibereze foarte usor de toxine.

Semintele de in. Semintele de in contin acizi grasi esentiali omega 3 care ajuta corpul sa elimine zaharul din sange. Nivelul sau de fibre este cel care ajuta sa elimini mai usor toxinele.

Broccoli. Este o leguma verde foarte benefica, ideala pentru a elimina substantele cancerigene.

Legumele verzi. Spanacul, varza sau fasolea cotin un nivel foarte important de antioxidanti care ajuta corpul sa se purifice. Sunt foarte bogate in fibre si in vitamine, dar si minerale esentiale pentru organism.

Lamaia. Foarte bogata in nutrienti, lamaia este cea care poate activa ficatul pentru a elimina toxinele. Se poate consuma pe stomacul gol, diluand sucul sau in apa calduta sau se poate consuma in sosuri.

Busuiocul. Aceasta mirodenie este de mare ajutor pentru a ajuta ficatul dar si rinichii pentru a elimina toxinele acumulate. Este foarte bun pentru digestie si are cele mai bune efecte diuretice.

Curcuma. Curcuma contine un activ foarte puternic, pe numele sau curcumina, care ajuta corpul sa se purifice. Este excelent pentru digestie, dar are si capacitatea de a ne proteja de anmite boli.

Sfecla. Sfecla este foarte bogata in antioxidanti si ofera o cantitate foarte importanta de fier si de acid folic. Ideala deci pentru cei care sunt vegetarieni.

Coriandrul. Coriandrul este cel care ajuta corpul sa se elibereze de mercur si de alte metale grele ce se pot acumula in sange.

Patrunjelul. Un veritabil diuretic, patrunjelul vine cu o cantitate importanta de vitamina C, dar si de beta-caroten, ideale pentru a intari sistemul imunitar.