8 alimente foarte bogate in proteine de integrat in meniu

Alimentele foarte bogate in proteine sunt extrem de importante pentru regimul tuturor persoanelor. Proteinele sunt cele care intervin in functiile vitale pentru sanatatea fizica si mentala.

Si chiar daca toti nutrientii sunt foarte importanti pentru starea de bine a organismului, proteinele sunt cele care joaca un rol extrem de imporant in cadrul activitatii metabolice, a secretiei de hormoni dar si in constructia sau intarirea muschilor si a oaselor.

In plus, proteinele sunt cea mai buna sursa de energie pe care ai putea sa o oferi corpului pentru a avea un randament optim de-a lungul intregii zile.

Care sunt deci cele mai bune legume sau alimente bogate in proteine pe care le poti integra la tine in meniu?

Tofu. Tofu este un aliment care se prepara cu ajutorul celebrei soia. Un aliment traditional din bucataria japoneza celebru pentru savoarea sa, dar si pentru continutul sau bogat in nutrienti esentiali.

Tofu vine cu un nivel foarte important de proteine de calitate care contribuie la marirea masei musculare.

Quinoa. Quinoa este un aliment foarte popular in America de Sud, mai ales in Peru sau Bolivia.  Are un aport nutritional foarte interesant si o multime de beneficii pentru sanatatea cognitiva si fizica. In plus, contine foarte putine calorii si cele mai importante niveluri de vitamine, de minerale si aminoacizi care intaresc muschii si activeaza metabolismul. Quinoa este una din cele mai bune surse de proteine vegetale cu o multime de antioxidanti benefici pentru organism.

Legumele uscate. Legumele uscate sunt o sursa minunata de proteine vegetale care au un nivel destul de important de fibre, fiind foarte indicate pentru flora bacteriana. Fibrele au si o puternica actiune atunci cand vine vorba despre satietate.

Cretusca. 100 de grame de cretusca au in jur de 3 grame de proteine, dar si fibre, antioxidanti sau alti nutrienti esentiali.

Sparanghelul. Sparanghelul contine foarte putine proteine dar este o leguma foarte importanta pentru a sintetiza masa musculara si pentru a facilita echilibrul sistemului nervos.

Spanacul. Este o leguma verde, o sursa foarte sanatoasa de aminoacizi esentiali, de vitamine, de fibre si de antioxidanti. Este cel care contribuie la functionarea optima a sistemelor vitale din corp.