anvelope agricole

admin

Ce tipuri de anvelope trebuie sa achizitionezi?

Orice masina trebuie sa dispuna de anvelope pentru a putea circula in cel mai eficient mod posibil. Indiferent ca esti la volanul unui automobil, al unui tractor sau al unei masini industriale, acestea trebuie sa fie dotate cu anvelope. Evident, anvelopele trebuie sa fie destinate vehiculului pe care il conduci. Astfel, ai la dispozitie anvelope pentru automobile, anvelope agricole, anvelope industriale sau diverse anvelope personalizate in functie de necesitate.anvelope agricole

De ce trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un set de anvelope?

Pe langa tipul de masina pe care il conduci, mai exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi sa achizitionezi niste anvelope:

  • Dimensiunea anvelopelor. Ori de cate ori schimbi anvelopele trebuie sa te asiguri ca dimensiunea lor este in concordanta cu cea pe care au avut-o anvelopele folosite la prima echipare a masinii. Daca nu esti sigur de marime, poti sa te uiti in cartea tehnica sau sa intrebi pe forumuri destinate masinii pe care o conduci. Modificarea dimensiunilor anvelopelor nu este imposibila, insa poate duce la probleme in ceea ce priveste rularea. De asemenea, deformatiile solului ar putea fi resimtite mult mai usor.

  • Conditiile de clima. Clima este un factor decisiv pentru alegerea anvelopelor. Daca locuiesti intr-o tara unde este mereu cald, atunci nu este o problema chiar mare. Daca locuiesti in Romania insa, trebuie sa iei in considerare ca anvelopele trebuie sa fie schimbate in functie de anotimp. Ai la dispozitie anvelope de vara, anvelope de iarna sau anvelope All Season. Toate ofera beneficii, insa cel mai indicat este sa achizitionezi doua randuri de anvelope : unul pentru vara si unul pentru iarna. In felul acesta vei extrage tot ceea ce este mai bun din anvelopele pe care le folosesti.

  • Modul in care conduci. Stilul de condus este si el un element foarte important in alegerea anvelopelor. Daca conduci in oras, atunci trebuie sa optezi pentru anvelope cu distanta mica de franare, foarte rezistente si cu o presiune cat mai mare. Pe drumurile principale, anvelopele trebuie sa aiba o distanta mica de franare la viteza foarte mare, confort si o tinuta de drum foarte buna.

Nu neglija anvelopele, deoarece sunt principalul element care ia contactul cu drumul si in lipsa unei calitati desavarsite pot aparea o multime de probleme si poti ajunge chiar la accident.