Ce trebuie sa stii despre tractoarele agricole?

Tractoarele agricole sunt din ce in ce mai folosite de agricultorii din toata lumea, in conditiile in care sunt din ce in ce mai accesibile, exista magazine specializate in piese tractor iar eficienta de care dau dovada este una maxima. Un tractor poate duce la economii substantiale de timp, la cresterea productiei si la obtinerea unei doze mari de confort in momentul in care se lucreaza.

Ce fac tractoarele, mai exact?

Tractoarele agricole livreaza un efort de tractiune ridicat, permitand prelucrarea rapida a pamantului, remorcarea unor greutati destul de mari sau activitati precum semanarea sau recoltarea. Tractoarele mai pot fi folosite si pentru hranirea animalelor, pentru intretinerea spatiilor, pentru deszapezire, irigatii, erbicidare, distribuire de ingrasaminte sau manipularea anumitor materiale.

Exista o multime de tipuri de tractoare pe piata, potrivite pentru orice tip de agricultor. Inainte de a achizitiona un astfel de vehicul, este important sa treci printr-o serie de pasi:

  • Sa stabilesti care este activitatea principala pe care o vei face cu tractorul;
  • Sa faci o analiza a suprafetei pe care vrei sa iti desfasori activitatea si a timpului necesar pentrru a o termina;
  • Sa analizezi conditiile pe care ti le ofera soluul.

In functie de aceste detalii vei sti cu exactitate care este marimea tractorului de care ai nevoie, care sunt functiile pe care trebuie sa le indeplineasca si care este puterea pe care trebuie sa o aiba. Cu cat esti mai informat, cu atat poti achizitiona un tractor mai bine optimizat, care sa isi faca treaba foarte bine.

Care sunt specificatiile pe care trebuie sa le analiezi la tractor?

Exista cateva specificatii foarte importante, mai ales daca alegi sa achizitionezi un tractor second hand.

In primul rand trebuie sa verifici puterea. Este cea care decide tipul de activitati pe care le poti face. De asemenea, trebuie sa verifici orele de functionare, varsta si istoricul tractorului, dotarile suplimentare pe care le are acesta, elementele de confort cu care este dotat ( aer conditionat, incalzire, etc) si gradul de uzura.

Un tractor bine ales poate sa functioneze fara probleme cativa ani sau chiar cateva zeci de ani, ajutand la o multime de activitati dintr-o ferma. Trebuie doar sa il alegi corect.