Cel mai bun gard pentru casa ta. Din ce trebuie sa fie construit?

Desi exista destul de multe societati in care casele nu sunt ingradite, nu este cazul in societatea romaneasca. La noi, gardul reprezinta atat un element estetic, cat si un important element de protectie. Un gard bine construit tine departe animalele salbatice si hotii, reusind in acelasi timp sa asigure o imagine deosebita pentru intreaga casa….asta daca este ales corect.

Cate tipuri de gard exista si care este cel mai potrivit pentru casa ta?

  • Gardul din lemn. Este cel mai intalnit si are toate premisele pentru a fi asa: lemnul este usor de procurat, nu este foarte scump, arata foarte bine si daca este bine tratat, rezista foarte mult in timp. Gardul din lemn poate sa ofere un aspect rustic locuintei, insa in acelasi timp, poate sa fie si o solutie moderna. In ceea ce priveste siguranta, se poate miza pe scanduri verticale cu varfuri din fier forjat, in asa fel incat sa fie greu de escaladat.
  • Gardul din piatra. Este unul dintre cele mai solide variante si este o optiune perfecta pentru cei care au case la munte. Marea provocare la un astfel de gard este gasirea unor pietre de buna calitate.
  • Gardul din metal. In ultimii ani, fierul forjat a devenit un material extrem de popular printre cei care isi doresc o amenajare inedita a locuintei. Acesta este folosit pentru garduri, pentru piese de mobilier sau diverse accesorii. Are o multime de avantaje, cum ar fi rezistenta mare la factori externi si estetica. Din pacate, nu este cea mai ieftina solutie, insa pe stift.ro pot fi gasite optiuni foarte interesante, la preturi cel putin decente.
  • Gardul viu. Multi oameni prefera gardul viu. Este o varianta care protejeaza natura si poate sa aduca o doza extrem de mare de relaxare. Marea problema a gardului viu este ca iarna s-ar putea sa nu arate atat de bine. Chiar si asa, exista destul de multe plante care rezista cu succes si pe perioada invernala.
  • Diverse combinatii. Partea frumoasa la constructia unnui gard este ca optiunile sunt nelimitate. Nu trebuie sa alegi neaparat un gard din lemn sau din fier forjat. Poti opta pentru fel de fel de combinatii, care sa iti transforme locuinta intr-un spatiu unic.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti construiesti gardul?

Pe langa partea estetica, atunci cand construiesti un gard este bine sa te asiguri ca acesta este cat se poate de rezistent, ca face fata cu brio eventualelor incercari de patrundere in curte si evident, ca nu are un cost foarte mare.