Estetica dentara, o solutie rapida de intinerire

Foarte multi oameni la nivel mondial sunt interesati de smile reconstruction, mai exact, reconstructia zambetului. Stomatologia nu mai este de multa vreme doar o varianta prin care poate sa fie redata functionalitatea cavitatii bucale, ci este o adevarata solutie estetica. Estetica dentara este compusa dintr-o serie de proceduri cu rolul evident de imbunatatire a zambetului: aparate dentare, bijuterii dentare, albire, fatetare, etc.

De ce este atat de populara estetica dentara, insa?

Analizand principalele elemente care conving oamenii sa mearga la stomatolog, ajungem la concluzia ca de cele mai multe ori, decizia de a apela la astfel de servicii apare doar in momentul in care zambetul are probleme evidente. Oamenii sunt mult mai preocupati de modul in care arata, decat de modul in care se simt sau de usurinta cu care mananca, pentru simplul fapt ca societatea promoveaza un corp armonios si o fata perfecta. Persoanele cu un zambet perfect au, statistic vorbind, mult mai multe sanse in viata decat cele care nu au un zambet perfect.

Care sunt cele mai populare solutii de estetica dentara si cine are nevoie de ele?

Oare ai nevoie de proceduri estetice petru dinti? Cel mai probabil! Numarul persoanelor care se nasc cu dinti perfecti este unul redus si mai redus este numarul celor care pastreaza dintii perfecti. In general, cei care ajung la stomatolog pentru imbunatatirea zambetului sunt cei care au dinti strambi, colorati sau neregulati. De asemenea, cei carora le lipsesc dinti au neaparata nevoie de o astfel de procedura stomatologica.

Procedurile la care poti apela sunt urmatoarele:

  • Albirea dintilor. Este o procedura la care apeleaza un numar mare de oameni, fiind o solutie cat se poate de simpla. Daca ai dinti ingalbeniti, este cea mai buna solutie pentru a-ti contura o imagine perfecta.
  • Coroanele dentare. Daca ai avut probleme stomatologice grave si ai ramas fara un dinte sau fara o buna parte dintr-un dinte, coroana dentara este o varianta prin care se poate reconstrui aproape perfect dintele pierdut.
  • Implantul dentar. In ultimii ani, implanturile dentare au devenit extrem de precise si reusesc sa inlocuiasca extrem de bine dintii pierduti. Practic, un implant dentar de buna calitate poate sa inlocuiasca un dinte atat din punct de vedere functional, cat si estetic.
  • Bijuteriile dentare. Aplicarea de bijuterii pe dinti reprezinta, de asemenea, o solutie estetica apreciata de un numar din ce in ce mai mare de oameni.

De asemenea, exista si proceduri de fatetare a dintilor, aliniere a lor prin aparate dentare sau reconstructie a mandibulei sau a buzelor. Ceea ce este important de retinut este ca o fata nu tocmai perfecta poate sa devina perfecta prin interventii stomatologice sau medicale, ceea ce este un mare plus pentru fiecare dintre noi.