admin

Circuite Electronice – Micutele Obiecte Indispensabile Vietii in 2021

Cu totii folosim aparatura electronica.  Fie ca stam toata ziua pe laptop sa lucram sau sa ne jucam, fie ca facem o poza , ascultam muzica sau pur si simplu citim seara la lumina becului, curentul electric face parte integrata din viata noastra si este una din marile dependente ale omului actual.

Aparatura electronicaCu toate astea, foarte putini acorda atentie elementului cel mai important care face parte din toata aparatura folosita zilnic : Circuitul electronic.

Circuitul electronic este o structura complexa alcatuita din rezistori, tranzistori, inductori sau diode, care face sa fie posibile majoritatea activitatilor omului modern.

Daca la ora de fizica, studiul fizicii si a electronicii ne parea inutil, plictisitor si greoi, astazi cunoasterea electronicii poate deschide noi orizonturi si poate crea oportunitati de joburi si dezvoltare profesionala. Pe langa asta, cunoasterea electronicii ne poate scuti de costuri inutile pentru reparatiilor diverselor aparate pe care le avem in casa, ce devin din ce in ce mai numeroase, mai costisitoare si mai indispensabile.

Si totusi, care este solutia prin care putem invata despre circuite electronice, daca nu am acordat destula atentie cursurilor din scoala si acum vrem sa ne intoarcem atentia catre ele?

Exista mai multe solutii, mai mult sau mai putin costisitoare:

  • Mergem la o facultate de profil;
  • Apelam la persoane care cunosc domeniul si le rugam sa ne invete;
  • Apelam la prietenul nostru : Internetul. Sunt atat de multe informatii online, incat orice subiect poate fi atacat si invatat cu o mare usurinta. Poti apela la tutoriale video pe youtube, la tutoriale scrise sau mai direct, la google, unde gasesti punctual tot ceea ce te intereseaza.

In cautarea noastra dupa circuite electronice am gasit un site cu foarte multe informatii utile si foarte bine puse la punct. Din pacate este in engleza, dar tinand cont de perioada in care traim si de tendinta de globalizare prezenta in toate colturile lumii, nu cred ca asta ar fi o problema. Site-ul il gasiti aici: electroschematics.com si va puteti bucura de informatii in confortul propriei case :).

Lasa-ti parerea!