admin

Cum se poarta sosetele de barbati?

Atunci cand vorbim despre sosete, ne gandim la mici accesorii vestimentare care au un rol clar: acela de a proteja piciorul. De-a lungul timpului insa, rolul sosetelor a ajuns sa fie din ce in ce mai important. De la simple elemente textile care protejeaza piciorul, sosetele s-au transformat in adevarate instrumente prin care poti construi un stil vestimentar deoseb. Daca atunci cand sunt bine alese sosetele pot trece adesea neobservate, atunci cand se fac greseli, pot distruge o tinuta.

Cum porti corect sosetele? Ce trebuie sa ai in vedere?

Desi femeile poarta la randul lor sosete, barbatii le poarta la absolut orice tinuta. Dat fiind faptul ca exista mii de modele de sosete barbati, este destul de usor sa fie facute greseli in alegerea lor. In principiu, exista cateva criterii care pot decide tipul de sosete purtate:

  1. Tinuta. Este destul de simplu: un outfit elegant trebuie sa fie insotit de sosete simple si elegante, in timp ce un outfit casual trebuie sa fie insotit de sosete colorate, cu model. In cazul tinutelor sport, sosetele albe, din bumbac sunt cele mai potrivite.
  2. Culoarea. Regula de baza in ceea ce priveste culoarea este simpla: evita sosetele albe atunci cand tinuta nu este sport. Daca respecti aceasta regula, tot ceea ce trebuie sa faci este sa asortezi culoarea sosetelor cu cea a outfitului. Pentru a merge la sigur, cel mai bine este sa alegi sosete in culori simple. Daca vrei sa iesi in evidenta, poti opta pentru sosete cu imprimeuri, fara sa exagerezi insa. Culorile din sosete trebuie sa se regaseasca si in culorile celorlalte piee vestimentare;
  3. Materialul. Materialul nu are rol estetic, insa poate avea un impact major in ceea ce priveste confortul pe care il resimti. Pe piata vei gasi 3 optiuni: sosete din fibre naturale, sosete din fibre sintetice sau sosete cu diverse mixuri. Pentru viata de zi cu zi cele mai bune sosete sunt cele din fibre naturale, deoarece nu incurajeaza transpiratia piciorului si au proprietati antifungice si antibacteriene. Pentru sport, sosetele din materiale sintetice pot fi mai bune, deoarece amortizeaza mai bine socurile.
  4. Lungime. Nu in ultimul rand, sosetele trebuie sa fie alese si purtate in functie de lungime. Poti opta pentru sosete lungi pana la gamba, foarte potrivite in cazul outfiturilor elegante, pentru sosete scurte sau pentru sosete de tip talpici, care nu se vad.

Sosetele au insotit societatea noastra inca din cele mai vechi timpuri. Daca la inceput scopul lor era unul clar, de a oferi protectie si caldura, astazi este mai degraba fashion. Tocmai de aceea, atunci cand cumperi un nou rand de sosete asigura-te ca tii cont de cele mai mici detalii.