Cura detox pentru rinichi- top 4 retete

Rinichii sunt cele mai importante organe ale intregului sistem urinar. Sunt cei care au sarcina importanta de a produce urina prin intermediul functiilor lor de filtrare, absorbtie si reabsorbtie a apei, a sarurilor si ionilor.

Cu alte cuvinte, rinichii sunt foarte expusi zilnic toxinelor. Iar unii factori precum consumul excesiv de medicamente, o alimentatie nesanatoasa sau dezechilibrata, tabagismul sau consumul de alcool pot mari acumularea de toxine.

Si daca nu reusesti sa iti purifici asa cum trebuie rinichii, poti ajunge sa suferi din cauza calculilor renali. Anumite sucuri naturale sunt cea mai buna idee pentru a trata aceste probleme. Rinichii se vor elibera de tot ceea ce este in plus fara sa se incarce din nou cu produse chimice. Iata care sunt retetele pe care poti miza.

Pepene rosu plus lamaie. Cum pepenele rosu este compus din 92% apa, acesta este o alegere excelenta pentru a purifica rinichii, pentru a reduce si elimina calculii. Dar este bogat si in potasiu care poate sa dizolve calculii renali. Asociat lamaii, un excelent diuretic, vei obtine un suc perfect pentru a detoxifia rinichii.

Morcovi plus castravete. Iata un amestec excelent pentru rinichi. Impreuna, cele doua legume isi dau concursul pentru a te ajuta sa elimini acidul uric. Dar vin si cu un nivel foarte important de vitamine si de nutrienti.

Sfecla, varza rosie si telina. Sfecla rosie este cea mai buna leguma pentru vezica si pentru ficat, dar si pentru rinichi deoarece ii ajuta sa elimine foarte usor toxinele in exces. Cele tei legume sunt de mare ajutor pentru a te proteja de infectii, sunt antifungice si anti-inflamatorii.

Mar si telina. Telina este o leguma cu proprietati diuretice excelente. Deci de mare ajutor pentru a purifica rinichii. Amestecat cu marul, un fruct care poate trata bolile renale, vei obtine un preparat perfect delicios si plin de beneficii.

Pe langa consumul de sucuri naturale cu un efect detox minunat, ar trebui sa incerci sa ai un stil de viata cat mai sanatos. Rinichii, la fel ca si restul organelor, au nevoie de vitamine, de minerale, dar si de alti nutrienti pretiosi, nu de prajeli sau de grasimi.