admin

De ce sa achizitionezi un filtru de apa?

Majoritatea romanilor sunt conectati la apa curenta si se bucura de o apa curata venita prin robinet. Din pacate, chiar daca filtrarea apei se face foarte bine, pe parcursul drumului sau catre utilizatorul casnic este posibil sa acumuleze rugina, bacterii sau alte elemente deloc sanatoase pentru organism.

In aceste conditii, un filtru apa pare a fi cea mai buna solutie.

De ce filtru de apa?

Pentru ca ofera garantia unei ape bune, ideala pentru baut, gatit sau spalat. O apa buna inseamna un corp mai sanatos, in conditiile in care acest lichid participa la toate procesele fizice si chimice din corp.

Detaliind, filtrele de apa pot transforma extrem de mult apa , eliminand particulele fizice, precum nisipul, malul sau pietrisul, particulele chimice care sunt deja dizolvate in apa si cel mai important, particulele biologice, precum bacteriie, care au cel mai mare impact negativ asupra sanatatii.

Cand sa achizitionezi un filtru de apa?

Conform specialistior de la https://www.filtre-apa-pura.ro/, nu exista un moment mai bun decat prezentul. Conform statisticior, mai mult de 60% dintre cei care achizitioneaza un filtru sau un sistem comple de purificare a apei o fac atunci cand starea lor de sanatate este precara. Achizitia filtrului trebuie sa se faca atunci cand esti sanatos si energic.

Ce filtru de apa sa achizitionezi?

Pe piata exista mai multe tipuri de filtre de apa, care trebuie sa fie folosite in functie de particularitatile apei din locuinta ta:

  • Purificatoarele de apa. Sunt ideale pentru apa de la robinet sau pentru cea din subteran. Daca in cazul apei de la robinet riscurile folosirii ca atare nu sunt chiar atat de mari, in cazul apei din fantani purificatorul este esential. Foarte multi oameni aleg sa cumpere apa imbuteliata, insa costurile sunt foarte mari in acest fel. Un purificator duce la economii si la garantia unei ape perfecte.
  • Dedurizatoare. Apa subterana vine adeseori cu mult calcar. O instalatie de dedurizare poate sa elimine acest calcar si riscurile pe care el le genereaza pentru piele si organism.
  • Sterilizatoare de apa. Sunt instalatiile care rezolva problemele microbioogice ale apei. Bacteriile pot aparea oricand in apa, ceea ce inseamna ca intotdeauna trebuie sa fii prevazator. Un sterilizator elimina orice tip de bacterie pericuoasa pentru om si reuseste sa ii aduca o doza mai mare de sanatate organismului tau.

De asemenea, exista instalatii pentru obtinerea apei alcaline, instalatii care elimina fierul si manganulsau instalatiile care elimina nitritii si nitratii. Nu este nevoie sa instalezi toate aceste tipuri de filtre, ci doar cele care se preteaza la apa pe care o consumi. Tocmai de aceea, este indicat sa faci o analiza a apei si sa iei cat mai repede atitudine, in asa fel incat sa te bucuri de un corp sanatos pe termen lung.