AncaP

Energie – noile superalimente pentru sanatate

camu-camu, Energie – noile superalimente pentru sanatate, kimchi, polen, rodie, usturoi negru

Rodie, usturoi negru, camu-camu… ai auzit pana acum de aceste alimente cu un nivel record de vitamine si minerale? Deci si cu formidabile puteri atunci cand vine vorba despre sanatate? Care sunt noile superalimente de descoperit numaidecat?

Rodia. Rodia este un veritabil concentrat de vitamina C. Cu 245 mg pe 10 de grame depaseste clasica campioana, portocala. Iar nivelurile zilnice recomandate de vitamina C ar trebui sa fie situate in jur de 200 de mg, pentru a putea profita din plin de toate virtutile sale revitalizante si antioxidante. Rodia este si cel mai bun aliat al tau atunci cand vrei sa te tii departe de gripa sau de raceala.

Usturoiul negru. Alimentele in nuante de negru, precum usturoiul fermentat, sunt foarte in voga in ultima vreme. Nimic uimitor, deoarece sunt superalimente, super dinamizante. Avantajul usturoilui negru- te va ajuta sa profiti de virtutile clasicului condiment si de cele ale procedeului de fermentare. Iar studiile au ajuns la concluzia ca usturoiul este de 100 de ori mai eficient decat antibioticele. Si ca poate stimula nivelul de antioxidanti din corp in acelasi timp. Iar usturoiul consumat sub forma de pudra, macar 2,56 de grame este cel care va stimula limfocitele, globulele albe, cele mai importante pentru imunitate.

Camu-camu. Se pare ca portocala nu mai este cel mai bogat fruct in vitamina C si incepe sa fie detronat de unele fructe mai exotice, precum camu-camu. Camu-camu este un fruct folosit foarte des in Peru, drept cea mai buna alternativa la lamaie. Contine un nivel foarte ridicat de vitamina C usor asimilabila de catre organism. Numai bine, deoarece vitamina C este cea mai importanta atunci cand vine vorba despre energie.

Kimchi. Kimchi este un preparat coreean extrem de sanatos, pe baza de varza fermentata,legume si condimente. Deci are si un aport foarte important de vitamine si de calciu sau fier. Dar la fel ca si iaurtul, kimchi contine fermenti lactici care se formeaza in timpul procesului de fermentare. Iar aceste bacterii prietene sunt cele mai bune pentru flora intestinala.

Polen in iaurt. Un aliat de pret pentru un plus de energie, polenul folosit in iaurt reprezinta o mina de glucide, de proteine si de vitamina B1.