Fierul forjat, materialul pe care il poti lasa mostenire

Prezenta unor elemente fier forjat in casa poate sa fie extrem de apreciata de toti cei care iubesc arta si deopotriva, de toti cei care isi doresc piese de mobilier sau ornamente cat mai rezistente in timp.

Ce este fierul forjat?

Este un material dur, care se obtine prin deformarea metalului atunci cand este in stare plastica. Practic, prelucrarea acestui material presupune incalzirea metalului si transformarea sau cu ciocanul si cu nicovala in forma dorita. Obtinerea unor ornamente fier forjat , a mobilierului si a accesoriilor din acest material se face doar manual, motiv pentru care toate produsele realizate in acest fel castiga teren.

Ce se poate face din fier forjat?

Aproape orice. Atata vreme cat persoana care prelucreaza fierul este bine pregatita si are un simt artistic bine dezvoltat, poate sa transforme metalul in piese de mobilier, in decoratiuni interioare si exterioare, garduri si o multime de alte elemente personalizate, gandite de beneficiar.

Care sunt avantajele acestui material?

Avantajele sunt numeroase si vom incerca sa le punctam si explicam rand pe rand:

  • Rezistenta. Practic, un produs realizat din fier forjat nu moare. Structura moleculara a acestuia este foarte rezistenta, asadar nu imbatraneste, asa cum o fac plasticul. De asemenea, elementele externe, precum cariile, nu au niciun efect asupra fierului. Gratie rezistentei foarte mari, o piesa din fier forjat poate sa fie lasata mostenire, fara niciun fel de probleme.
  • Autenticitatea. Din ce in ce mai multi oameni se intorc la valorile autentice si isi doresc sa cumpere si sa foloseasca produse traditionale. Fierul forjat este o solutie excelenta pentru toti cei care iubesc lucrurile traditionale.
  • Posibilitatea de personalizare. Din acest material se poate realiza absolut orice. Este adevarat ca prelucrarea este dificila, insa un mester bun poate sa transforme o bucata de metal in orice tip de produs gandit de beneficiar.
  • Intretinere usoara. Fierul forjat este extrem de usor de intretinut. practic, tot ceea ce trebuie facut este stergerea sa de praf o data pe saptamana. Nu este nevoie de detergenti puternici sau de reconditionari, atata vreme cat ingrijirea de baza se face frecvent. Daca nu se ingrijeste, acest material paote sa fie reparat cu o destul de mare usurinta. In general, lipsa ingrijirii inseamna aparitia ruginei, insa procesul de oxidare apare mult mai greu decat in cazul altor metale.
  • Este din nou la moda. Cei care tin cont de tendinte vor descoperi ca fierul forjat este in nou la moda, asadar, merita absolut toata atentia.

Daca iti doresti un material rezistent in timp, cu personalitate si cu nevoi foarte putine in ceea ce priveste intretinrea, este bine sa iei in considerare fierul forjat. Este adevarat ca este relativ costisitor, insa reprezinta o investitie pe viata, sau pe mai multe vieti.