Crearea unui site web reprezinta o etapa importanta pentru ca o activitate sa se dezvolte, pentru fructificarea acesteia. Cu toate acestea, alegerea formulei de gazduire se dovedeste a fi una extrem de complicata. Care sunt punctele de comune si diferentele dintre o gazduire partajata si gazduirea Cloud ? Care sunt parametrii si aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi gazduirea web ? In randurile Florea Dan incearca sa raspunda la intrebarile dumneavoastra.
Gazduirea partajata si ce trebuie sa stii despre aceasta. Gazduirea web partajata reprezinta o formula ce permite mai multor site-uri web sa partajeze acealeasi resurse informatice. Toate aceste lucruri sunt posibile prin intermediul unui server comun. In majoritatea din cazuri instalatiile sunt destul de puternice pentru a suporta datele fiecarui utilizator in parte.
Fiecare persoana care a optat pentru aceasta formula dispune de propriul sau domeniu. In plus, datele sunt salvate pe o parte a discului rezervat in acest sens. Cui se adreseaza aceasta formula ? In ce cazuri trebuie sa recurgem la ea ? Pentru asta, am enumerat mai jos punctele sale slabe si punctele forte.
Puncte forte. Beneficiul direct al gazduirii partajate este oferit de faptul ca pretul de platit la fiecare sfarsit de luna este mai degraba scazut si avantajos. Pe de alta parte, gazduirea partajata nu presupune costuri de administrare. Costurile cauzate de actualizari, reparatii si mentenanta sunt toate in grija furnizorului. Astfel, utilizatorii se pot consacra
in intregime proiectului lor web fara sa isi faca griji cu privire la gestionarea resurselor.
Puncte slabe. Gazduirea web partajata implica in mod obligatoriu o utilizare restransa a materialului informatic. Deoarece diferitele site-uri web gazduite impart aceleasi resurse, utilizatorii acestui tip de formula nu pot beneficia de totalitatea capacitatii serverului. Este un lucru normal deoarece vorbim de partajarea resurselor.
Gazduirea Cloud si ce trebuie sa stii despre aceasta. Gazduirea Cloud este, in zilele noastre, in plina expansiune si numeroase sunt companiile care apeleaza la ea. Este vorba despre un sistem in cadrul caruia mai multeservere sunt conectate intre ele in sanul aceleasi retele cu scopul de a furniza serviciile cerute. Este vorba despre o externalizare a datelor pe un server distant.
Puncte forte si puncte slabe pentru aceasta solutie. Avantajele gazduirii Cloud sunt multiple si destul de interesante. Cel mai remarcabil avantaj este fara indoiala Pay as you go care iti permite sa platesti tinand cont de nivelul de utilizare al resurselor pe care le-ai avut la dispozitie.
Din pacate, aceasta solutie prezinta si cateva puncte slabe. Cel mai important este acela ca utilizarea unei astfel de infrastructuri implica unele riscuri de securitate care nu afecteaza site-urile web care folosesc o alta formula. Mai multe articole pe flipboard