Ghid de alegere a televizorului

Televizor-LED-LG-32LN5400-81cm-full-HD-semiprofil-stangaChiar daca atat internetul, cat si magazinele fizice sunt pline cu modele de televizoare, care mai de care mai interesante, niste sfaturi de achizitie a televizorului pot sa iti ofere sansa de a cheltui bani pe intr-un mod eficient. Televizoarele de astazi sunt atat de complexe incat este greu sa iti dai seama care sunt detaliile care conteaza cu adevarat si care nu.

Iata, asadar, un mic ghid de achizitie a televizorului, ce scoate in fata cele mai importante aspecte.

Analizeaza cu atentie caracteristicile tehnice

Rezolutia, contrastul,sau procesorul video, toate pot decide calitatea imaginii. Rezolutia este un aspect important, insa o rezolutie Ultra HD 4K poate sa nu ofere o diferenta vizibila fata de o rezolutie Full HD. Evita, totusi, televizoarele cu rezolutie HD ready, deoarece in curand vor iesi de pe piata si chiar daca multe dintre ele au o calitate buna, este incomparabila cu celelalte 2 variante.

In ceea ce priveste contrastul, cel cu adevarat important este cel static, ascuns de majoritatea producatorului. In specificatii vei gasi contrastul dinamic, care poate fi de 10 000 000 :1, dar care poate sa fie crescut artificial. Contrastul este raportul dintre pixelii luminosi si cei intunecati de pe ecran.

Cel mai important element dintre toate este procesorul video, care are rolul de a proesa imaginea ce intra in televizor. Daca este sa iti alegi unul dintre elementele pe care sa te bazezi, capacitatea de procesare este aceasta.

Descopera daca ai nevoie de toate dotarile

Poate ca nu vei gasi televizoare care sa iti faca cartofi prajiti, dar vei gasi televizoare cu care poti naviga pe internet, cu care te poti juca si cu care poti urmari filme la o calitate superioara. De asemenea, vei gasi televizoare care se pot conecta la absolut orice alt dispozitiv. Ai nevoie de toate functiile? Analizeaza cu atentie care sunt necesitatile tale si achizitioneaza un televizor care sa le acopere si atat. Daca nu ai de gand sa urmaresti filme 3D, cel ai probabil este  bine sa nu platesti in plus pentru o astfel de functie. Daca ti se pare greoaie navigarea pe internet de pe televizor, cel mai probabil cea de pe laptop va ramane cea de care te vei bucura. Cu cat mai multe functii are un televizor, cu atat este mai scump, asadar, daca vrei un pret mic, alege o varianta care sa iti acopere necesitatile.