Invitatii de nunta – dupa ce criterii le alegi?

Fara doar si poate, acestea reprezinta cartea de vizita a nuntii, marturii ale iubirii si vestitori ai fericitului eveniment. In timpul pregatirilor insa, te poti afla in dificultate. Cum alegi invitatii de nunta? Dupa ce criterii?

Astfel de intrebari nu trebuie sa te macine. Citeste in continuare si vei afla cateva raspunsuri.

In primul rand, trebuie sa stii ca invitatiile va vor reprezenta pe voi, ca viitori miri, atat familiei cat si cunostintelor mai indepartate pe care v-ati decis sa ii chemati sa va fie alaturi.

Pe scurt, iti putem spune ca invitatiile trebuie sa fie “asortate” cu tematica nuntii, cu intregul ambient al localului, cu stilul vostru, lasand astfel de mici indicii despre ceea ce va urma in cadrul petrecerii.

Trecand peste acest aspect, uite in continuare cateva criterii pe care trebuie sa le ai in vedere.

Tine cont de asta cand alegi invitatii de nunta

  • Asigura-te ca vizitezi targuri de nunti, magazine specializate fizice sau chiar online. Vei avea ocazia astfel sa vizionezi modele diverse, care te vor ajuta sa iti faci o idee despre ceea ce poti sa obtii. Poate unele dintre ele te vor atrage intr-atat incat vei schimba chiar tematica nuntii, gasind ceva mult mai atractiv!
  • Mostrele sunt foarte importante! Indiferent daca apelezi la un magazin fizic sau la unul virtual, atunci cand alegi invitatii de nunta si marturii trebuie sa ai si mostre. Vei putea vedea astfel textura materialului, calitatea hartiei, dimensiunile si design-ul. Iti vei da seama mult mai usor daca ceea ce ai gasit se potriveste cu ceea ce cauti de fapt.
  • La invitatii de nunta orice text trebuie personalizat. Asigura-te ca ai aceasta optiune, chiar daca exista anumite tipare pe care ti le propun producatorii de invitatii. Vrei ca textul sa fie in ton cu tematica nuntii? Obligatoriu va trebui sa alegi personalizarea!
  • Atentie la plicurile in care le trimiti! Multi ignora acest aspect, si folosesc plicuri standard, albe, simple, pentru a trimite invitatii de nunta. Daca ceea ce iti doresti este un impact deosebit, personalizeaza si plicurile! Garantat mult mai multi dintre invitati iti vor confirma prezenta in acest fel!
  • Tine cont de buget! Chiar daca nu pare o investitie prea mare, e totusi ceva ce merita atentie. Daca numarul persoanelor pe care il inviti este destul de mare, daca vrei o cerneala speciala sau un model deosebit, cu litere in relief, cu fotografii ale voastre sau alte elemente de personalizare, vei plati in plus.

Sfaturi extra legate de invitatii de nunta si marturii

  • Vei alege un “furnizor” in cele din urma. Comanda si marturii de nunta tot de acolo, daca ai fost multumit de invitatii. Mai mult ca sigur vei obtine si un discount!
  • Comanda invitatii si marturiiĀ in plus. A gresi si a uita e omeneste. Nu iti doresti sa regreti ca nu ai o invitatie si pentru cuplul pe care ti l-ai fi dorit foarte mult prezent la nunta ta.
  • Trimite invitatii tuturor, chiar daca unii ti-au spus deja ca nu pot fi prezenti. Fiecare persoana pe care o inviti este la fel de importanta!
  • Trimite invitatiile din timp. Regula generala spune ca invitatiile trebuie sa ajunga cu cel putin 6 saptamani inainte de eveniment in posesia celor pe care ii doresti alaturi de tine la nunta.

Te-am ajutat? Da-ne un like? Consideri utile sfaturile? Nu fi egoist/a, distribuie si prietenilor tai!