Top 8 alimente anti-gripa

Sezonul rece bate la usa si odata cu el isi fac aparitia si problemele neplacute legate de gripa, de raceala, de dureri de gat, tuse si multe altele. In acest an te-ai decis insa sa lupti cu toate fortele impotriva racelii? Stiai ca alimentele pot fi aliatii tai de pret? Iata care sunt acestea.

rhume-comment-soigner-un-rhume-remede-naturel-anti-rhume-soigner-son-rhume- nez- bouche-nez- qui-coule-remede-grand-mere-rhume

Sunt cele care iti vor mentine sistemul imunitar in stare de alerta, care il vor proteja, stimula sau intari. Gata cu virusii care te ataca si nu te lasa sa te mentii in forma.

Acai, un mic fruct cu beneficii enorme insa. Antioxidantii din acest fruct sunt cei care protejeaza si intaresc celulele, care pot proteja corpul de atacul unor virusi si bacterii. In plus, au o compozitie chimica superioara fata de alte fructe rosii. Un fruct perfect deci pentru a te proteja de boli.

Migdalele. Un pumn de migdale vine cu un aport de aproape 50% din nevoile tale zilnice recomandate de vitamina E. Nu numai ca vor intari sistemul imunitar dar te vor ajuta si sa scapi de stres, un alt factor care poate cauza gripa.

Broccoli. O leguma care are un nivel foarte important de vitaminele A si E, dar si de glutathion, un antioxidant benefic, deci este un aliat de pret pentru sistemul imunitar.

Kiwi. Un fruct foarte bogat in vitamina C, o vitamina esentiala pentru sistemul imunitar. In plus, fructul kiwi a fost ales cel mai sanatos fruct din lume.

Acerola. Acest nume nu iti spune nimic? Numit si cireasa din Barbados, acerola este un fruct mic rosu cu aluri de cireasa clasica. Este foarte bogat in vitamine, mai ales in vitamina C, minerale, ideal pentru sucurile smoothie pentru deliciul papilelor gustative.

Ghimbirul. Oare de ce ghimbirul este atat de benefic atunci cand este foarte rece afara? Pentru ca nu numai ca te va incalzi din interior, ci te va face si sa transpiri. Este deci ideal pentru a lupta cu gripa. Acest tip de transpiratie va favoriza procesul de detox si contine un agent antibacterian care te ajuta sa lupti contra infectiilor.

Usturoiul. Este regele alimentelor benefice pentru sistemul imunitar. Contine calciu, potasiu si peste 100 de compusi de sulfura.

Iaurtul. Contine probiotice, bacterii benefice pentru a proteja intestinele si pentru a lupta contra infectiilor. Deci si pentru a intari sistemul imunitar.