La ce poate să fie folosită sticla securizata?

Dezvoltarea continua a procesului de fabricare a sticlei a dus la aparitia sticlei securizate. O intalnim din ce in ce mai des si din ce in ce mai multi oameni se bucura de proprietatile ei excelente. Sticla securizata se obtine prin topirea nisipului si a altor compusi la temperatura de 700 de grade Celsius, proces urmat de o racire brusca.

Prin racire, tensiunile din interiorul sticlei se echilibreaza, ceea ce ii asigura calitati incredibile produsului: rezistenta foarte mare, spargere in particule foarte mici care elimina riscul taierii si o plaja uriasa de aplicatii. Practic, aceasta sticla poate sa fie folosita fara probleme atat la interior, cat si la exterior, reusind sa izoleze din punct de vedere termic si sa asigure un aspect excelent locului in care este montata.

Care sunt principalele aplicatii ale sticlei securizate?

Expertii in sticla securizata de la Vegaprod.ro recomanda acest produs in foarte multe situatii:

  • Pentru inchiderea teraselor si a balcoanelor. Este materialul perfect, in conditiile in care este foarte rezistent, asigura o izolare termica foarte buna si permite o inchidere perfecta fara a micsora cu nimic cantitatea de lumina care intra in cladire. Foarte multi oameni apreciaza sticla securizata pentru inchiderea teraselor si a balcoanelor tocmai pentru ca se pot bucura de lumina si de timp de calitate pe terasa, chiar si pe timp de iarna.
  • Pentru cabine de dus. O cabina de dus din sticla securizata este usor de realizat, nu permite infiltratii si scurgeri, este rezistenta si ajuta la economia de spatiu. In plus, in functie de dorintele utilizatorului poate sa aiba usi glisante, batante sau fixe.
  • Pentru compartimentari. Sticla securizata poate sa fie ideala pentru compartimentari, indiferent ca este vorba despre compartimentarea birourilor sau despre compartimentarea unui spatiu locativ. Daca iti doresti un spatiu deschis intre bucatarie si living, insa vrei in acelasi timp sa elimini mirosul obtinut prin gatit, sticla securizata este ideala. De asemenea, separarea spatiului de dormit de cel de relaxare poate sa fie facuta tot prin sticla securizata, mai ales daca se opteaza pentru sticla opaca, capabila sa asigure intimitate.
  • Pentru balustrade, lifturi sau chiar mobilier din sticla. Aplicatiile sticlei securizate sunt de-a dreptul nelimitate. Producatorii au gasit solutii foarte eficiente pentru a crea balustrade, lifturi si mobilier, ceea ce inseamna ca sticla are un rol extrem de important in viata noastra si cu siguranta va avea un rol important si in viitor.