Razvan

Redresorul Auto – Lucruri pe care trebuie sa le stii despre el

Redresorul auto este o componenta extrem de utila in ansamblul unui automobil, care asigura mentinerea si incarcarea bateriei autovehiculului.
Practic, acesta este un dispozitiv specializat conceput pentru a transforma curentul alternativ intr-un curent continuu, asigurand astfel incarcarea optima a bateriei autovehiculului. Indiferent daca bateria masinii este partial descarcata sau complet descarcata, redresorul auto este capabil sa furnizeze energia necesara pentru a o readuce la nivelul optim de functionare intr-un timp relativ scurt si fara efort suplimentar.

Ce avantaje ai daca folosesti un redresor auto?

 • Prelungesti durata de viata a bateriei. Utilizarea redresorului auto pentru incarcarea bateriei contribuie la prelungirea duratei de viata a acesteia, evitand astfel necesitatea inlocuirii premature.
 • Este usor de folosit. Redresoarele auto sunt compacte si usor de transportat, fiind ideale pentru utilizarea in diverse situatii, fie ca te afli acasa sau in calatorie.
 • Este foarte eficient atunci cand ramai fara baterie. Redresorul auto poate incarca bateria atunci cand semnalele luminoase din bord sunt aprinse sau chiar atunci cand bateria este complet descarcata, oferindu-ti libertatea de a face fata situatiilor de urgenta.
 • Scapi de nevoia de a apela la servicii de tractare. Investind intr-un redresor auto, devii independent de serviciile de tractare auto sau de ajutorul altor persoane atunci cand te confrunti cu probleme legate de bateria masinii.

Cum se foloseste un redresor auto?


Pentru a utiliza corect un redresor auto si a asigura o incarcare eficienta a bateriei, este important sa urmezi cativa pasi simpli:

 • Cu atentie, demonteaza bateria auto pentru a evita scurtcircuitele si pentru a facilita accesul la borne.
 • Fixeaza redresorul la priza si conecteaza-l la bateria auto, respectand polaritatea corecta.
 • Urmeaza indicatorii de pe redresor pentru a sti cand bateria este incarcata corespunzator.
 • Dupa ce bateria este incarcata, deconecteaza redresorul si remonteaza bateria la loc in autoturism.

Pentru a te asigura ca incarci bateria auto in conditii de siguranta, iata cateva indicatii importante:

 • Verifica conexiunile. Asigura-te ca firul de incarcare este conectat corect si ca redresorul este potrivit pentru tipul de baterie.
 • Nu incarca bateria atunci cand este inghetata sau supraincalzita, pentru a preveni daunele.
 • Verifica bateria dupa incarcare pentru a detecta eventuale scurgeri sau supraincalziri.

Cum alegi un redresor auto potrivit?

Alegerea unui redresor auto poate depinde de mai multi factori:

 1. Tipul de baterie pe care o ai in autovehicul. Exista redresoare specializate pentru diferite tipuri de baterii, cum ar fi cele cu plumb-acid sau gel. Asigura-te ca redresorul pe care il alegi este compatibil cu tipul de baterie pe care il detii.
 2. Tensiunea bateriei. Redresoarele auto sunt disponibile pentru baterii cu diferite tensiuni, precum 6V, 12V sau chiar 24V in unele cazuri. Verifica specificatiile bateriei autoturismului tau si asigura-te ca redresorul ales este potrivit pentru aceasta tensiune.
 3. Diverse functii suplimentare. Unele redresoare auto vin cu functionalitati suplimentare care pot fi utile in anumite situatii. Acestea pot include afisaje digitale pentru monitorizarea incarcarii, indicatori LED pentru a indica starea bateriei, functii de decuplare automata pentru oprirea incarcarii cand bateria este complet incarcata si altele. Alege un redresor care sa ofere functionalitatile de care ai nevoie.
 4. Usurinta de utilizare. Daca ai nevoie sa folosesti redresorul in diverse locuri sau in deplasari, opteaza pentru un model compact si usor de transportat. Verifica dimensiunile si greutatea redresorului pentru a te asigura ca este convenabil pentru utilizare.

Daca vrei redresoare auto de cea mai buna calitate, poti gasi mai multe modele atractive pe site-ul celor de la Sogest.